keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Päivänsäteen etsinnät starttaavat taas!


Voiko olla mitään suloisempaa ja mieltä lämmittävämpää kuin lapsen vilpitön ilo ja veikeys? Ehkä, mutta sellaisen asian löytäminen on hyvin vaikeaa. Siksi kaupunkilehti Ankkuri ja valokuvaaja Sofia Virtanen järjestävät yhdessä kilpailun, jossa etsitään vuodelle 2013 Päivänsädettä; lasta, joka tuo hymyn suupieliin ja piristää olemuksellaan kaikkia.

Kilpailu on toinen laatuaan. Osallistujia oli valtava määrä, ja vaikka karsintatyö oli vaativaa, oli se mieltä lämmittävä haaste; lasten kuvissa suloisuus- ja valloittavuusasteet olivat huippulukemissa. Myös lasten kuvia äänestäneitä oli lukuisia, kiitämmekin vielä tässä vaiheessa kaikkia äänensä antaneita! :)

Miksi sitten järjestämme tällaisia kilpailuja? Ensinnäkin, kuten jo aiemmin mainitsimme, lapsen vilpitön ilo ja veikeys harvemmin jättää kenenkään muun suuta mutrulle tai mieltä kylmäksi. Media jakaa päivittäin mieltä synkentävää kuvajournalismia maailman ikävyyksistä. Yksi jos toinenkin aloittaa päivänsä näkemällä aamulehdestä kärsimystä, huonoja ennusteita, vihaa ja hämmennystä. Pienet valopilkut tällaisten kuvien joukossa toimivat muistuksena siitä, että maailmalla on jotain muutakin annettavaa. Vaikka Päivänsäteemme tuoma hyvä mieli ei yletykkään koko maailmalle, toivomme, että se piristäisi edes kotiseutumme kaakonkulman väkeä. Babysteps, my friend, babysteps... :)

Haluamme siis siirtää kansan kuva-ärsykevalikoiman hetkeksi konekivääreistä pehmeisiin varpaisiin, alenevista talouskäyristä suloisiin silmiin ja katastrofeista nökönenään.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki 0-5- vuotiaat naperot. Ehdokkaat kuvataan 21.2.-29.3.2013 välisenä aikana studiollamme. Päivänsäde-kuvauksen hinta on 59 euroa (norm. lapsikuvaus 95 euroa), ja jokainen ehdokas saa muistoksi osallistumisestaan kaksi kappaletta 14x18cm kokoista kuvaa pahvipohjukkeessa. 

Kaikista ehdokkaista valitaan 20 parasta, jotka tuodaan suuren yleisön eteen. Tästä kärkijoukosta yleisö äänestää suosikkiaan, joka sitten kruunataan Päivänsäteeksi vuodelle 2013! tMyös äänestäneiden kesken arvotaan ultimaattisen hieno tuotepalkinto, joten vaikka itselle läheinen muksu ei olisikaan ehdokkaana, kannattaa silti äänestää ;) Ehdokkaat tulevat näytille studiomme näyteikkunaan, sekä kaupunkilehti Ankkurin sivuille. Lisäksi omaa suosikkiaan voi käydä kurkkaamassa Päivänsäteen tai Sofia Virtasen omalla Facebook-sivustolla, sekä Sofia Virtasen nettisivuilla www.sofiavirtanen.fi. 

Tammikuun talvisesta tuiverruksesta huolimatta, sädehtiviä päiviä kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti