torstai 5. marraskuuta 2015

Suomalaista ja Paikallisia joululahja tuotteita PopUp Joulukaupasta

Huomenna avataan pitkäaikaisempi PopUp Studio ja PopUp Joulukauppa Jumalniemen kauppakeskukseen Kotkaan. Vuosi sitten syyskuussa luovuin omasta valokuvaamosta ja olen keskittynyt kuvaamiseen miljöössä. Teen eri kuvaajien ja kuvaamojen kanssa yhteistyötä ja käyn säännöllisesti kuvaamassa Studio Loisteen studiossa Haminassa asiakkaitani. Aina välillä on tuntunut haikeelta kun ei enää ole omaa pysyvää tilaa. Nyt kuvien muokkaaminen ja kuvamukien tekeminen tapahtuu kotitoimistosta käsin.

Teen tiivistä yhteistyötä Studio Loisteen Anun ja Foto PR:n Matin kanssa. Käyn myös molemmissa liikkeissä tarvittaessa tuurailemassa. Yksinyrittäminen on välillä haastavaa ja kun oma liike on auki arkisin, niin on vaikea päästä hoitamaan omia juoksevia asioita, jos ei ole tuuraajaa tai työntekijää.

Kesän ajan olen kiertänyt erilaisissa tapahtumissa liikkuvan studiokalustoni kanssa ja käynyt kuvaamassa potretteja. Olen mennyt kuvaamaan ihmisiä sinne missä tapahtuu. Tätä muotokuvaus tyyliä kutsun PopUp kuvaukseksi. Se ilmestyy nopeasti eri paikkoihin rekvisiittoineen, mutta ei jää minnekään pysyvästi. Ihmisten on helpompi ja nopeampi tulla kuvauksiin muissa tapahtumissa.

Kuvauksien ja monien muiden töitteni ohessa päätin avata loppuvuoteen PopUp kaupan. Kauppa sijaitsee Kotkan Jumalniemen kauppakeskuksessa, missä on myös Anttila. Sisäänkäynti lemmikkiliikkeiden puolelta. Liikkeessä on mahdollisuus ottaa studiokuvia ajanvarauksella tai "kävele sisään" -tyylillä. Tarkoitus on helpottaa kiireisten ihmisten arkea. Samalla kun perheet käyvät ostamassa joululahjoja, voivat he tulla myös kuvaukseen vaivottomasti.

Myymälästä löytyy valokuvauspalveluiden lisäksi kuvanvalmistuspuoli. Asiakas voi teettää myös omista kuvistaan kuvatuotteita. Kuvatuotteista löytyy valokuvat, mukit, canvastaulut, metallitaulut, julisteet, galleriataulut jne. Kuvatuotteet valmistetaan paikallisesti Inch of Inkissä.


Joulupuodin puolelta löytyy paikallisten yrittäjien ja tuottajien tuotteita. Haminan Itäväylässä sijaitseva Sevenon Art Glass Studio loihtii ihania ja uniikkeja taidelasituotteita. He voivat tehdä lasilyhdyn suoraan rakkaan lemmikkisi kuvasta. Itse pidän erityisesti uniikeista lyhdyistä, jotka valaisevat näin pimeään aikaan ja erilaisista ja värisistä lasivadeista. Lasivateja löytyy ruusuista unikoihin ja monissa eri väreissä.
Haminasta tulee myös Sisustus Laventelin ja Pikku Pepitan sisustustuotteita ja vaatteita. Haminan Raatihuoneentorilla on vanha idylinen puutalo, minkä uumenista löytyy ihana sisustuspuoti. Tutustuin kaupan omistajaan Sannaan työskennellessäni Haminassa. Hymyilyttää tätä kirjoittaessa ja muistellessa kaikkia tapahtumia, missä olimme mukana Sannan kanssa.
Näin joulun aikaa Sisustus Laventelin vintiltä löytyy joulupuoti, missä on ihania joululahjaideoita.


Entisistä tiloistani löytyy nykyään Studio Loiste. Anu jatkoi valokuvaamon pitämistä ja graafista suunnittelua. Studio on vuokrattavissa ammattilaisille, sekä harrastelijoille. (Itse olen käyttänyt sitä monta kertaa). Studiosta löytyy Henselin studiovalot, taustoja ja rekvisiitta. Liikkeestä saa valokuvaamo palveluita kuvauksista ja passikuvista kuvien valmistukseen. Meidän puotiin Anulta tuli kotimaisia kehyksiä myyntin.


Susilvalalla oli Kotkan Pasaatissa Kotka Kauppa, missä oli paikallisten tuotteita myytävänä. Nyt meidän myymälästä löytyy Kotka-aiheisia t-paitoja ja kankaisia kauppakasseja. T-paidoissa on tutut ja hauskat Posso- ja Jonnee ja Minnee paidat.


Kotkan Keltakalliolla sijaitsee vanhan tavaranliike Ollin Onni. Paikka on kuin joku satumaa, missä on kaikkea mahdollista. Tulee myös omat lapsuusajat mieleen vanhoista mööpeleistä ja tavaraoista. Sieltä löytyy kaikkea ihanaa, vanhaa ja erikoista. Liikkeestämme löytyy Ollin Onnin huonekaluja ja Karhula aiheisia postikortteja. 


Kotkansaarella linja-auto asemaa vastapäätä on valokuvausliike Foto PR. Sieltä saa valokuvaukseen liittyvää tarviketta kameran muistikorteista itse kameroihin ja kuvien valmistukseen. Matilta saa myös vinkkiä teknisiin kysymyksiin liittyen kuvaamiseen ja tyytyväisyystakuulla passikuvat. FotoPR:stä on puodissa valokuvakirjoja ja muuta valokuvaukseen liittyvää.
Jouluinen PopUp Studio ja joulumyymälä avoinna 6.11.-19.12.2015 ma-pe klo 10-18 ja la 10-13

Kuvausaikoja voi varata nrosta 040 5529885


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti