maanantai 5. kesäkuuta 2017

Pin Up muotokuvauskurssi lentokoneiden kanssa

Järjestin Pin Up muotokuvauskurssin yhdessä Kotkan Ilmailukerhon kanssa Kymin lentokentällä ja ilmailumuseossa pari viikkoa sitten aurinkoisena sunnuntaina. Aiemmin viikolla sää oli ollut hieman kehno ja jännitin, miltä meidän kuvaus sää tulee olemaan. Hyvin kävi ja aurinko paistoi meille eikä ollut liian kylmä.

 Kurssilaisia oli 9 valokuvauksesta kiinnostunutta, kolme huippumallia ja liuta avustajia. Aamu alkoi sillä, että hain pääkaupungin vahvistuksemme Mimmy Snowflaken juna-asemalta meikattavaksi meikkitaiteilija Lilia Mytyn osaaviin käsiin. Lilian työpaikalla Parturi-kampaaja Tukkataican Tarja loihti kaikille kolmelle mallille teemaamme sopivat hiukset (myös itselleen :D ).Jätin mallit valmistautumaan päivään ja lähdin itse pakkaamaan vielä autoani. Vaikka kuinka olin varannut aamulle aikaa, ja valmistellut asioita etukäteen, niin kiirehän siinä meinasi tulla. Alkuperäinen videokuvaajamme ilmoitti aamulla, ettei pääse paikalla ja aloin miettimään B ja C suunnitelmaa. Kannattaa aina muistaa miettiä varasuunnitelma sään ja muiden asioiden suhteen. Vuosia tuli tehtyä Chicks´n´cars kalenteria, niin sielläkin tuli välillä pikku yllätyksiä kesken kuvausten. Milloin satoi vettä ja kuvauksissa oli tarkoitus käyttää avoautoa jne. Hyvä organisointi pitää hommat kasassa ja aikataulut kurissa.

Ensimmäisen videokuvaajan estyttyä paikalta sain hankittua todella lyhyellä varoitusajalla ystäväni Tarun paikan päälle :) Iso kiitos Tarulle! 
Kurssilaisten saavuttua paikalle introsin mallien kanssa kuvauspaikkoja, luonnonvalossa kuvaamista, käsisalamoilla kuvaamista avustajieni kanssa. Suvin, Tarjan ja Mimmy Snowflaken kanssa oli todella helppo kuvata, koska he kaikki ovat olleet kameran edessä monia monia kertoja. Kuvausasennot ja ilmeet tulivat kuin luonnostaan. Se helpottaa kuvaajan työtä todella paljon. Vanha kaksitasolentokone oli suosituin kuvauspaikka. Mimmy Snowflake poseerasi kuvaajille koneen edessä Pin-Up tyyliin.

Avustajani Emma ja Minessa toimivat myös apuopettajina ja auttoi kuvaajia mallien kanssa pitämällä heijastimia. Itse pidän todella paljon lentokentän ympäristöstä, koska siellä on paljon hyviä kuvauspaikoja ja erilaista miljöötä. Monet hienot kuvaustaustat jäi kokonaan kokeilmatta kun aika loppui kesken. Päivä meni todella nopeasti.Jokaista mallia kuvattiin aina 45min, jonka jälkeen oli 15min tauko. Tauolla käytiin kuvausvinkkejä läpi yhdessä.Ilmailukerhon porukka kävi välillä lentämässä ja katsomassa kurssia :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti