torstai 16. tammikuuta 2014

Nudekuvausta Suomen miljöössä

Saimaan Kameraseura järjesti nudekuvauksen workshopin 13.-15.9.2013. Itseäni kun kiehtoo nudekuvaus, päätin lähteä ammentamaan lisää tietotaitoa. Ei ole mitään niin ainutlaatuista ja kaunista kuin ihmisvartalo. Miten valoilla ja varjoilla voidaan tuoda parhaat, tai huonot puolet vartalosta esiin.
Mutta tällä kurssilla oli kaikenlaiset salamalaitteet kiellettyjä. Itsehän kuvaan pääsääntöisesti studiossa, studiovaloilla ja miljöössä käytän käsiflasseja. Pääsin kokeilemaan uusia tapoja kuvata, hallita valoa ja varjoa luonnonvalossa, mikä on itselleni hieman vieraampaa. Käytössämme oli ainoastaan luonnonvalo ja heijastimet.

Kim Weston on amerikkalainen nudekuvaaja, joka seuraa esi-isiensä jalanjäljissä kuvaamisessa. Kävin tutustumassa hänen sivuihinsa ja haukoin henkeä katsellessa kuvia. Päätin, että tämän pro-kuvaajan oppiin on päästävä!
http://www.kimweston.com/


Workshop pidettiin luksushuvilalla Tolvanhelmessä Saimaanrannalla, Savonlinnassa, jossa on upeat puitteet luonnon helmassa kuvaamiseen.
Valokuvamallit olivat kaikki naisia ja jostain kumman syystä mieskuvaajia tuntui olevan enemmän työpajalla. Yövyin yhdessä mallien kanssa "päämökkiin", missä oli kaikki nykyajan varustelut porealtaasta lähtien. Näin pääsin tutustumaan malleihin, mikä helpottaa kuvauksissa kontaktin saamista mallin ja kuvaajan välillä.

Kallionpäällä oli yöpymismökit ja loputtoman pitkien portaiden alapäässä avautui huikeat näkymät Saimaanjärvelle. Iltasin saunottiin, grillattiin, keskusteltiin kuvaamisesta ja kuluneesta päivästä. Tutustuin muihin kuvaajiin ja heidän kuvaustyyliinsä. Heidän kanssaan pystyimme vaihtelemaan kuvauskokemuksia ja kuvausvinkkejä.

Malleja oli kolme ja meidät jaettiin kolmeen ryhmään. Ryhmissä kuvasimme vuorotellen valitsemissamme paikoissa. Weston kierteli ryhmissä ja antoi neuvoja ja vinkkejä kuvaamiseen. Olin niin innostunut kuvauskurssista, että silloin kun ei ollut minun vuoro kuvata, kuvasin myös luontokuvia ja muuta vallitsevaa ympäristöä. Kurssi oli itselleni todella rentouttava, vaikkemme paljon ehditty nukkua. Aamusta iltaan kuvattiin ja illat vielä valittiin ja käsiteltiin kuviamme ja vaihdettiin ajatuksia.
Sain omiin visiohin taas ihan uutta potkua ja energiaa.

Viimeisenä päivänä jokaisen piti valita omista kuvista viiden kuvan sarja. Tämä oli minulle todella haasteellista. Innoissani kuvasin yli 2000 ruutua ja kun olen todella kriittinen omista kuvistani, niin valinta tuntui todella työläältä. Seuraavassa postauksessa voisin julkaista viiden kuvan sarjani ja kertoa hieman niistä.

http://www.tolvanhelmi.fi/














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti