perjantai 14. helmikuuta 2014

Moottoripyörä on moottoripyörä, skootteri on lälläripyörä

Autot ja moottoripyörät ovat kiehtoneet minua aina. Niissä jyllää hevosvoimat ja bensan tuoksu ja moottorin jylinä on huumaavaa. Kuulun siihen ikäluokkaan, joiden piti ajaa mopokortti kun täytti 15 vuotta. Ajattelin, että se on sen verran vaikeaa hommaa, niin mopoiluvaihe jäi itseltäni väliin. Asia jäi kuitenkin vaivaamaan ja päätin 2011, että jos en nyt aja moottoripyöräkorttia, niin en sitten koskaan!
Ostin veljeni kanssa ensimmäisen moottoripyöräni 2011 syksyllä. Pyörä jäi talliin odottamaan seuraavaa kesää ja talven aikana velipoika teki huollot siihen. Kesällä 2012 voitin moottoripyörä pelkoni ja sain kortin :)



Oma pyörä ja kortti lisäsi kiinnostustani moottoripyöräilyä kohtaan. Tutustuin Kotkalaiseen motoristiin Jari JLo Launioon. Hän houkutteli minut Lahteen Classic Motorshow:hun, minne oli itse menossa edustamaan Renkaat Kohti Rannikkoa. Mainostin itse Chicks´n´Cars tyttökalentariamme ja samalla jaoin Renkaat Kohti Rannikkoa esitettä, joka on vuonna 2007 luotu seutukunnallinen kumipyörämatkailua edistävä riippumaton matkailuopas. Siitä myös muodostui Kaakko 135.


Motoristioppaassa on mukana kaikki kunnat Sipoosta Miehikkälään ja noudattelee kuninkaantie ajatusta. (perinnetie merkki, eli ruskealla pohjalla keltainen kruunu).

Kuva: Jari JLo Launio


 Lisätietoa aiheesta löytyy seuraavista linkeistä:






Jari JLo Launio houkutteli minut viime syyskuussa kuvaamaan motoristeja Klamilan museotielle.  Klamilan museotie 3513 on motoristin taivas. Oli se jännää istua toisen tarakalla ja samalla ottaa valokuvia.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti