tiistai 2. syyskuuta 2014

Huomenlahjakuvaus miljöössä

Mikä onkaan mukavampaa kuin otattaa itsestään kauniit alusvaatekuvat tulevalle sulhaselleen huomenlahjaksi. Samalla tuleva morsian saa itsestään ikuistettua ihanan muiston. Itse tykkään kuvata tämän tyyppisiä kuvauksia miljöössä. Tämä setti on kuvattu Kotkan Original Sokos Hotel Seurahuoneella, mutta kuvauspaikaksi sopii hyvin myös oma makuuhuone. Ja aina parempi jos kuvaustilassa on ikkunat, mistä luonnonvalo pääsee kuvausalueelle. Luonnonvalolla saa mukavaa pehmeyttä kuviin.

Vaalea kuvausympäristö toimii itessään heijastimena. Vaaleat pinnat heijastavat hyvin ulkoonta tulevaa valoa ympäriinsä. Tummassa kuvausympäristössä voi olla, että joutuu käyttämään lisänä salamaa.

Kuvaukseen kannattaa miettiä alusvaatteiden lisäksi myös muuta rekvisiittaa; kukkasia, huntu, sukkanauhat, kengät, korut jne. Katson kuvattavan kanssa yhdessä setin läpi, mitä kaikkea kuvauksissa käytämme. Meikki on myös tärkessä osassa kuvauksia. Kamera ja valot syövät meikkiä pois, joten kuvausmeikki kannattaa olla normaalia voimakkaampi. Ammattimeikkaajat tietävät tämän ja osaavat tehdä kuvauksiin sopivan meikin, mikä myös näkyy kuvissa ja korostaa oikeita kohtia kohteessa.

Kuvauksiin kannattaa ottaa mukaan huulipuna/ huulikiilto ja puuteri, joita voidaan lisäillä kuvauksien lomassa tarvittaessa. Kiillot näkyvät helposti kuvissa, joten ne kannattaa puuteria apunakäyttäen peittää mahdollisimman hyvin. Vaikka nykyään tehdään kuville kuvankäsittelyä, niin ei silläkään ihan kaikkeen pystytyä. Itselläni on lähtökohtana, että kuvaushetkellä kuvauskohde olisi jo mahdollisimman lopullisen tuloksen näköinen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti