keskiviikko 17. syyskuuta 2014

PEOPLE on the SoFa

Kurkistus menneisyyteen. Valokuvaaminen on kuulunut pienestä pitäen elämääni. Saatuani oman kameran kannoin sitä aina mukana ja taltioin tapahtumia filmille. Kuvat teetin paperikuviksi ja laitoin albumiin. Aina kun kavereita tuli kylään, he halusivat katsella albumeita ja muistella kuvissa olevia tilanteita. Harrastuksesta kehkeytyi ammatti ja työkuvaamisen lisäksi olen tehnyt ajan salliessa omia kuvausprojektejani.

Varhaisempia projektejani oli PEOPLE o the SoFa josta työstin ihan näyttelyn. Kävin pelastamassa kierrätyskeskuksesta sohvan, mikä oli tullut tiensä päälle ja matkalla kaatopaikalle. Useiden vuosien ajan säilytin kyseistä pelastettua sohvaa vanhenpien pihalla taivasalla. Halusin luonnon ja säiden tekevän sohvaan omat jälkensä. Samalla kuvasin sohvaa eri paikoissa Hamina - Karhula - Kotka -akselilla. Sohvalla istui erilaisia ihmisiä ja ihmisryhmiä. Kuvilla halusin tuoda paikallisuutta tutuksi ja että ihmiset pääsevät katsastamaan ja arvailemaan, missä olemme olleet kuvaamassa.
Annoin kyseiselle sohvalle vielä lisäaikaa ennen kuin se tulisi tiensä päälle.

Kuvattavien kanssa roudasin sohvaa pitkin poikin silloisella farmari citikallani. Autosta oli poistettu takapenkit, joten sohva mahtui juuri ja juuri sinne. Onneksi minulla on paljon kavereita, jotka myös osallistuivat sohvaprojektin tekemiseen roudaamalla sohvaa, sekä esiintymällä kuvissa :) Iso kiitos heille kaikille! <3

Näyttely oli esillä Karhulan kirjastossa 2010 ja Turun kirjastossa 2011. Viimeinen pisara sohvalle oli, että Tiutisen VPK poltti sen. (Ja asianmukaisesti myös sammutti).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti