sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

R.I.P. Hallan Autiotalo

Tällä viikolla kuulin suru uutisen kun Hallan vanha arvokas autio kartano paloi. Vanha hylätty autiotalo paloi hetkessä maantasalle. Oma kiinnostukseni autioihintaloihin lähti juuri kyseisestä paikasta. Aiemmin ympäristössä oli useita autioita rakennuksia, mutta osa niistä on vuosien saatossa purettu, osa palanut. 

1700-luvulla Hallaan rakennettiin Ruotsinsalmen merilinnoituksia. Tämän aikaisia raunioita ei enää juurikaan ole jäljellä. Alueelle rakennettiin 1890-luvulla tärpättitehdas, joka kuitenkin paloi jo vuonna 1901. Myöhemmin alueelle nousi Hallan saha, joka työllisti kesäisin paljon ihmisiä. Sahan toiminta loppui jo 1980-luvulla. Palanut historiallinen kartano toimi sahan johtajan ja hänen perheensä asuntona.

Palanut talo oli suojeltukohde, mutta sinne se oli vain jätetty rapistumaan pikku hiljaa. Luonto ja aika tekivät tehtävänsä, mutta niin myös vandaalit, jotka olivat löytäneet paikan ja hajottivat kaiken minkä pystyi. 

Nämä kuvat ovat viime huhtikuulta ja kuvaus oli minun ja Suvin ensimmäinen yhteinen. Kävimme ensin Haminan studiolla kuvaamassa ja ehdotin vielä ulkokuvauksia kylmästä säästä huolimatta. Suvi jaksoi kuvauksista toisiin, eikä valittanut kylmyyttä tai väsymystä. Tämä pieni tyttö on oikea energia pakkaus kun pääsee kameran eteen :) Meillä oli oikein mukava kuvauspäivä ja olemme tehneet usean yhteisen kuvausprokkiksen. 


R.I.P. Hallan Autiotalo 7.6.2016

2 kommenttia:

 1. Moro
  Olet näköjään kuvannut lapsuuden ja nuoruuden kotiani.
  Pieni virhe on sujahtanut teksiin koskien tätä taloa.
  Talossa asui sahan myyntipäällikkö. Johtajan asunto oli
  jo aiakiemmin puretussa talosa joka oli kontorin yhteydessä.

  VastaaPoista