maanantai 12. joulukuuta 2016

Kotiäidin yölliset seikkailut

Omat kuvausprojektit jäävät usein taka-alalle töiden lomassa. Nyt äitiyslomalla olen ehtinyt tekemään myös omia kuvauksia :) Yleensä kuvaan ihmisiä, mutta välillä on kiva päästä testailemaan ihan luontokuvaustakin.

Jokaisella kuvaajalla on yleensä se oma juttu, missä on hyvä. Minun kompastuskivi on nimenomaan luontokuvaus. Eräänä iltana lähdin ystäväni Tarun kanssa testailemaan luontokuvaamista ja kameran asetuksia. Tarkoitus oli kuvata myös filmille, mutta valitsemamme ajankohtana oli todella kova ja kylmä tuuli. Kävimme kiertelemässä Haminassa ja Kotkassa. Päädyimme kuvaamaan Hallaan ja Tiutiseen. Vaikka luulimme pukeutuneemme lämpimästi, hetken kuvatessa ulkona näpit jäätyivät ja kylmä viima meni luihin ja ytimiin.

Lähdimme illan hämärtyessä liikenteeseen ja seurasin kaiken aikaa kun tuli pimeämpää. Tarkoitus oli päästä sinisen hetken aikoihin kuvaamaan, kun taivas on kaunis sininen. Minusta on aina ollut kiva ajella auton kanssa ja silloin kun sain ajokortin, tuli ajeltua öisin aika paljonkin. Pari kesää meni kuvausten ohessa myös taksin ratissa. Nautin nimenomaa iltavuoroista kun aloitin työvuoron valoisaan aikaan ja näin kesäöiden hetken pimeyden ja aamuyöllä taas auringon nousun. Löysin paljon uusia kuvausympäristöjä ja pääsin seuraamaan, miltä eri paikat näyttävät eri vuorokauden aikoihin. Välillä vilahti eri eläinlejakin, mitä normaalisti ei välttämättä huomaa liikkuessaan päiväsaikaan. Ja kun tosiaan en ole hirveästi luontokuvausta harrastanut ja mennyt metsään etsimään niitä eläimiä kamerani eteen.

Hallan tiellä oli kiva jäädä vain katsomaan, miten meri tyrskysi ja laineet löivät rantaan raivokkaasti.


Ajellessa bongasin myös yöllisen yksinäisen katulampun. Näkymästä tuli mielestäni kauheleffat mieleen.


Tuli myös testailtua kylmäaseman mageita värejä oman sinisen kiiuskani kanssa. Monissa huoltoasemissa on upeat värit ja valot.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin. Rauhallista Joulun odotusta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti