torstai 29. joulukuuta 2016

Lumivalkoinen Joulu

Meillä on tapana viettää joka toinen joulu Pohjois-Suomessa, Rovaniemen ja Keminjärven puolessa välissä sijaitsevassa Misin kylässä. Siellä järven rannalla asuu mieheni vanhemmat. Joulu tuli ja meni enkä ehtinyt montaa kuvaa julkaista facebookissa. Päästyämme takaisin kotiin ajattelin vielä jälkikäteen julkaista muutamia kuvia Lumin ensimmäisestä joulusta.
Etelään ei tänäkään vuonna saatu valkoista joulua, mutta onneksi me pääsimme Andreaksen ja Lumin kanssa nauttimaan siitä pohjoisessa. Mitään paukkupakkasia ei ollut, jouluaatto yönä mittari painui -15 astetta. 

Kaveri vinkkasi ennen matkaa tulevista revontulista ja niitä me sitten porukalla kyttäilimme. Otin reissuun mukaan Canon 5D Mark III varusteineen, johon kuuluu myös Manfrotton jalustani. Andreaksen isä, Lumin farfar sanoi revontulista ja ryntäsin tuota pikaa jalustan ja kamerani kanssa pihalle pimeeseen. Keittiönikkunasta kajasti hieman valoa lumihankeen ja taskulampulla valomaalailin punaista saunamökkiä pitkän valoituksen aikana. Nämä olivat kolmannet revontulikuvani ja tosiaan minähän olen tottunut enempi kuvaamaan ihmisiä kuin luontoa, niin tämä on minulle tälläistä opettelua :D
Revontulia pääsin kuvaamaan vielä toisenakin iltana kun Andreaksen sisko Åsa mainitsi nähneensä niitä taivaalla. Oli kyllä kiva seisoskella yksin pimeässä pihalla keskellä hiljaisuutta.

Aikaisempina vuosina olemme porukalla hakeneet joulukuusen metsästä, mutta tänä vuonna minulta valitettavasti jäi kuusenhakureissu väliin kun keskityin omaan pikku tonttuuni tuvassa. Lumi pääsi tapamaan ensimmäistä kertaa tätiään ja kahta serkkuaan. Oli kiva nähdä kaikki lapset yhdessä. Hieman isommat serkukset leikkivät joululahjoillaan ja Lumi seurasi lattialla vieressä heidän puuhiaan. Otettiin myös Lumin kanssa joulukuusen ääressä joulutunnelmakuvia.

Juuri sillä kertaa kun menen ja jätän oman 70-200mm objektiivini kotiin, niin olisi ollut upea tilaisuus päästä kuvaamaan Hiiripöllöä kuusen latvassa. Tässä minun räpsyni ikkunan läpi 24-105mm:llä. Ei minusta taida lintukuvaajaa tulla... :/ Pöllö tuntui kiusaavaan minua tahallaan. Seuraavana päivänä kun menimme vaunuilemaan Lumin kanssa, Hiiripöllö lensi taas reittimme varteen kuusen nokkaan tönöttää..  Siinä vasta olisi ollut helppo kuvauspaikka, mut ehei, kun menin jättämään sen objektiivin pois matkasta... (automme oli ääriämyöten täynnä tavaraa...)Laitan tähän vielä muutaman kännykkä räpsyn kun ei ollut sattumoisin kameraa vaunulenkillä mukana.
Jatkoin sitten Lumin kuvauksia sisällä lämpimässä :D

Mutta ei yksikään huippumalli loputtomiin jaksa kameran edessä hymyillä ja poseerata. 


Tässä vielä muutamia Lumin lahjoja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti