tiistai 3. tammikuuta 2017

Aamujeni aurinko, Iltojeni ilo

Aamulla kun herään, tuo hymyilevä tyttö katsoo minuun. Illalla kun menen nukkumaan sama iloinen tyttö hymyilee ennen kuin nukahtaa. Äitiys on kyllä parasta, mitä minulle on ikinä tapahtunut. Aivan mahtavaa, että olen päässyt itsekin kokemaan sen. Nyt olen nauttinut tästä kotiäitinä olemisesta päälle viisi kuukautta. Lumi täytti joulukuussa viisi kuukautta. Nämä kuvat otin kun hän oli 1,5 viikon ikäinen. Aika menee ihan liian nopeasti. Nautin jokaisesta päivästä ja hetkestä, (myös niistä maitokakka vaippojen vaihtamisesta) minkä vietän vauvelin kanssa (jos nyt kohta voi enää vauvaksi sanoa). Lapsi kasvaa silmissä.

Vauvan ollessa vielä mahassa päätin pyrkiä ottamaan päivittäin hänestä kuvia. Tähän päivään asti olen siinä onnistunut. Muutaman kerran kuukaudessa tulee otettua studio olosuhteissa kuvia, mutta sen lisäksi otan kännykällä, videokameralla sekä tuollaisella puolijärjestelmäkameralla. Kuvat on se, mitä muistojen lisäksi jää vuosienkin jälkeen. Ristiäisiin tein valokuva-albumin vieraiden ihasteltavaksi. Siellä oli meidän arkea valokuvina. Minusta on kiva katsoa valokuvia albumista, kuin jostain tietokoneen näytöltä. Albumi on myös helppo ottaa mukaan kun menen vierailemaan isovanhempieni luona.

Vauva-arki on kylläkin sen verran mukaansa tempaavaa ja kiireistä, etten ole ristiäisiin tehdyn albumin jälkeen ehtinyt montaa kuvaa tilaamaan ja laittamaan albumiin. Tarkoitus on pikku hiljaa käydä kuvia läpi, käsitellä ja tilailla. Askarrella albumiin kuvateksteineen. Se on sitten kiva muisto myös Lumille kun kasvaa isommaksi ja haluaa nähdä vauva aikansa kuvia.

Lumin toiset studiokuvaukset :) Ensimmäiset otti Johanna Greijus kun itse olin vielä toipumassa synnytyksestä.
1,5 viikon jälkeen synnytyksestä halusin myös itse päästä kuvaamaa vauveliani studio-olosuhteissa. Pystytyin makkariimme kuvaustaustatelineet, taustat ja studiovalot. Raijasin ison arsenaalin kuvausrekvisiittaa, mitä halusin testailla oman pikku prinsessani kanssa rauhassa. Kyseiselle päivälle en ollut suunnitellut mitään muuta ohjelmaa vaan halusin keskittyä vain meihin kahteen (ja vauvan isään :D ).
Meillä meni kuvauksissa kaiken kaikkiaan nelisen tuntia aikaa imetystauot mukaan lukien. Alle 2 viikon ikäinen vauva on siitä hyvä kuvattava näihin vastasyntyneen kuvauksiin eli Newborn kuvauksiin kun nukkuu melkeimpä kaiken aikaa. Ja oli elokuun lämpöiset ilmatkin vielä, niin ei tarvinnut pelätä, että vauva vilustuisi kuvauksissa vaatteettomana.

Halusin ottaa isä tytär kuvia. Yksityiskohtia pienistä varpaista, millä ei ole otettu vielä askeltakaan. Isän ja tyttären käsistä ja sormista, millä on huima koko ero. Vauvan jalat lepäämässä rauhallisena isän turvallisissa käsissä.Tykkään voimakas kontrastisista mustavalkokuvista ja mielestäni se sopi myös näihin kuviin paremmin kuin värikuvat. Mustavalkokuvat ovat ajattomia ja tyylikkäitä. Halusin tehdä kuvista sarjan, mikä sopii myös kodin sisustukseen tauluiksi seinille. Kuvat laitan mustiin kehyksiin, jotka tuovat kuvat hyvin esille ja antavat niille oman tilan. Mustat kehykset tuovat kuviin dynamiikkaa.

Vastasyntyneen kuvaus kannattaa tehdä kahden viikon sisällä syntymästä. Lapsi nukkuu silloin suurimman osan ajastaan ja helpottaa nukkuvien kuvien ottamista. Vauvaa on myös tällöin helppo käsitellä kuvauksissa. Kuvauksiin kannattaa varata reilusti aikaa, mielellään pari kolme tuntia.
Jos olet kiinnostunut vastasyntyneen kuvauksista, niin tiedustelut puhelimitse 040 5529 885 tai sähköpostitse sofia @ sofiavirtanen.fi
Olen tällä hetkellä vielä äitiyslomalla, joten en välttämättä pääse heti vastaamaan puhelimeen tai sähköpostiin. Kuvauksia teen silloin tällöin, mutta en päivittäin :) Kuvausaikoja kannattaa kysellä ajoissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti