maanantai 9. tammikuuta 2017

Kuvauksellinen talvisää tammikuussa

Pääsimme nauttimaan muutamasta kirpsakasta pakkas päivästä täällä Etelä-Suomessa. Lähdin ystäväni Tarun kanssa Loppiaisaamuna klo 9 liikenteeseen. Vähäisistä yöunista (tyttäreni Lumi 5kk halusi valvoa yöllä) huolimatta pääsin ajoissa liikenteeseen kahvin voimalla. On muuten aika kätevä ja näppärä tuollainen termosmuki, minkä voi ottaa lennosta mukaan. Mittari näytti aamulla -24 astetta, mutta sehän ei meitä pelottanut kun olimme pukeutuneet lämpimästi.

Suuntasimme ensin Tervasaareen ihastelemaan auringon nousua. Meri oli edustalta jäätynyt avantoa lukuunottamatta. Harvoin sitä on tullut lähdettyä aamusta varta vasten kuvaamaan luontoa. Yleensä kun olisi kuvauksellinen keli, niin olen menossa töihin tai johonkin muuhun sovittuun tapaamiseen. Harvoin tulee lähdettyä niin ajoissa liikenteeseen, että olisi siinä matkalla aikaa pysähtyä kuvaamaan.
Nyt kerrankin oli mahdollisuus etukäteen seurailla säätiedotuksia ja vähän ennustella kuvauksellisia kelejä. Harvoin on tullut kuvailtua vapaa-ajalla luontoa. Ja se jos jokin on kyllä todella rentouttavaa.

Haminasta suuntasimme kohti Kotkan Kuusista. Elättelin toivoa höyryävästä merestä. Hyväntuulentiellä Hirssaaren kohdalla kuikuilin merta kohti, mutta ei siellä mitään höyryjä näkynyt. Sapokan jälkeen kääntyessämme Kuusiseen johtavalle tielle näin ensimmäiset höyryt merellä. Se ilo ja riemu! Siellä häämötti nyt se minun kuvauskohde. Hyvä että pysyin auton penkissä kun olin niin innoissani tuosta upeasta näystä, minkä edessäni näin. 
Jalkauduimme Kuusisen kääntöpaikalla ja lähdimme tarpomaan metsän läpi merta kohti. Paikalla näytti olevan muutama muukin kuvaaja.

Päätimme ajella vielä Langinkosken kautta kurkkaamaan, miltä siellä näyttää. Olen usein ajellut sillan läpi ja harmitellut kun on ollut kuvauksellisen näköistä, mutta minulla ei ole ollut kameraa mukana tai aikaa pysähtyä kuvaamaan. Siellä oli mahtavat höyryt ja auringon valo. Tämän oli tiedostanut myös muutama kuvaaja, jotka kuvailivat oksia lumessa. Päivän aikana ja illalla ilmestyi muilta monia upeita kuvia instagrammiin ja facebookkiin. Kyllä oli Loppiaisen kelit kohdallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti