lauantai 9. syyskuuta 2017

Esikoisteoksemme Huvikumpuja -taidekirja

Esikoisteoksemme on vihdoin saatu ulos omakustanteisesti. Taidekirja kantaa nimeä Huvikumpuja, joka juontaa juurensa autiotaloon, joka sijaitsi Kotkantiellä. Tekstit ovat eläkkeellä olevan äidinkielenopettaja Hilkka Kyläkorven käsialaa. Tutustuin Hilkkaan yhdellä yrittäjäkurssilla ja huomasin, että meillä homma pelaa. Oli hienoa huomata, että joku toinen löytää minun ottamista valokuvista omia fiiliksiään ja inspiroituu aivan täysillä. Jossain kohtaa ilmeisesti kerroin omasta kiinnostuksestani autiotaloihin, joita olen pitkään kuvannut ympäri Suomea. Muutamille kuvausseikkailuilleni Hilkka lähti myös mukaan, mm. entiseen Rauhan mielisairaalaan, joka toimii nykyään kylpylänä. Tätä kirjaa työstimme pitkään ja hartaasti, vihdoin se on valmis.
Huvikumpuja kirja on osa Vanhat Kunniaan -projetiamme, joka on osa virallista Suomi Finland 100-juhlavuoden ohjelmaa.

Painopaikaksi valitsimme paikallisen Painokotkan. Heidän huippu taittaja Punttilan Anne sai laitettua kuvat ja tekstit järjestykseen. Painovaiheessa menin yhdessä pikku rinsessani Lumi 1v kanssa tarkastamaan kuvien värisävyt ja painojäljen. Näytettyäni vihreää valoa painojäljelle, isot painokoneet pistettiin käyntiin. Koko prosessia on ollut hienoa päästä seuraamaan ihan vierestä. Miten ammattilaiset hoitavat hommansa.

Pitkään olen käynyt kuvaamassa autiotuneita kohteita. Monia paikkoja vuosien ajan. Jossain määrin myös surullista seurata, miten paikat luhistuu ja lahoaa, myös museoviraston suojelemat kohteet. Saati, miten yksi toisensa jälkeen vandalisoijat käyvät hajoittamassa paikkoja ja polttamassa maan tasalle. Rakennuksissa on nähtävissä eletty vuosikymmen. Seinien värit, lattiat, kodintekniset laitteet.

Kirjan lisäksi meillä on myös samanniminen valokuvanäyttely Kotkan pääkirjastossa 19.9.-10.10.2017. Näyttelyn kuvat ovat sponsoroineet seuraavat yritykset:

Foto PR
Kukkahuone Meritorni
Kukkakauppa BLOOM
Kotkan Saaret
Hieroja Markku Mikkola
Tepposen Kukka ja Hautaustoimisto
Tanssikoulu Mikko ja Katri Vikman
Kotkan Hautaus- ja Kukkapalvelu 
Ankkuri Apteekki
Kukkakauppa Karjalanneito
Tyylikotka
Kotkan Taksiyrittäjät
Helilän Keskus-Apteekki
Janen Lahjapuoti
Petterin Kehystämö
Sisustus Laventeli
Kukkakauppa Linnea
Tili-Hamina
Karhulan Omega Apteekki
Kukkakauppa Emil Olsson, Interflora-liike


Näyttelyn jälkeen kuvat ja sponsoroituja kirjoja lahjoitetaan Kotka - Hamina seudun vanhusten hoivakoteihin. Lähden Hilkan kanssa kiertämään hoivakoteja yhdessä säestäjien Anna-Liisa Luovan, Juha Kuusniemen ja Kalevi Laineen avustamana :)


Kirjoja ovat lahjoittaneet:

Timo Teippi
Tanssikoulu Mikko ja Katri Vikman
Senioritarvike Eloranta
Karhulan Fenno-optiikka, Minna ja Mikko
Kontio Apteekki
Hautaustoimisto Pulliainen
HiusAteljeeCenter HAC
Jaanan Ompelimo ja Asuste
Tili-Hamina
Konditoria Huovila
Sevenon
TukiTeko
TAKSI49
Puutarhalinna Oy
Kotkan Kauppatorin Apteekki
Pilke Optiikka/Fenno OptiikkaKirjaa voi ostaa suoraan minulta tai Hilkalta. Viralliset myyntipaikat ovat Kotkassa Foto PR, Kymenlaaksonkatu 20 (linja-autoasemaa vastapäätä), näyttelyn ajan (19.9.-10.10.2017) 
 Kotkan pääkirjastossa sijaitsevasta Café Sonetista, sekä Haminassa Sisustus Laventelista, Raatihuoneentori 12.

Mikäli haluat ostaa itsellesi tai ystävällesi lahjaksi kirjan tai haluat lahjoittaa kirjan hoivakotiin, niin minuun voi olla yhteydessä numeroon 040 5529 885.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti