perjantai 25. toukokuuta 2018

Kohtaamisia Kotkassa vol 2

Viime lauantaina 19.5.2018 järjestettiin toista kertaa Kohtaamisia Kotkassa -tapahtuma. Päivä jolloin kenenkään ei tarvitse olla yksin. Tapahtuman idean isä on Tommi Iivonen ja koordinaattori Inka Setälä.  Inkaan olen tutustunut aiemmin ja kun tämä sydämmellinen ja aina iloinen kaunotar, kyseli minua mukaan, lupasin kantaa oman korteni kekoon ja tulla kuvaamaan tapahtumaan. 

Kävin kuvaamassa aiemmin Inkalle muotokuvat Kotkan Merikeskus Vellamon luona. Suomessa yksinäisyydestä kärsii yli 500 000 ihmistä. Se on tosi surullista ja pysäyttävää. Tänä päivänä kaiken tämän sosiaalistenmedioiden ja virtuaaliajan aikakautena. Meitä ympäröi virtuaalimaailma ja kyllähän sen itsekin huomaa monissa tilanteissa kun ihmiset räpläävät puhelimiaan. Välillä tuntuu, ettei ihmiset ole läsnä tilanteissa. Pidät jotain palaveria ja toinen osapuoli vilkuilee kaiken aikaa puhelinta. Puhelimet piippailevat kaikenmaailman päivityksiä ja kuka on tykännyt ja kommentoinut mitäkin julkaisua. Tänä päivänä kuvia ja videoita otetaan enemmän kuin koskaan. Puhelimien kamerat ovat kehittyneet ja niillä saa laadukkaita kuvia nettiin julkaistavaksi. Kuvia ja videoita jaetaan nettiin hirveät määrät joka hetki. Tiedon määrä on valtavaa.

Moni ihminen kuitenkin kaipaa toista ihmistä. Toisen ihmisen seuraa. Niitä arkisia kohtaamisia. Monille ihmisille kaupoissa asiointi ja kassalla muutaman sanan vaihtaminen myyjän kanssa voi olla päivän ainoita sosiaalisia tilanteita. Minusta on todella tärkeää ottaa muut huomioon ja miettiä omaa käyttäytymistään. Kun kohtaa muita ihmisiä kaduilla, se yksi pieni hymy. Toinen hymyilee takaisin, niin siitä tulee hyvä fiilis :) Moni voi miettiä, miten itse voisi vaikuttaa pienillä teoilla.


Minusta on todella upeeta että tälläinen tapahtuma on keksitty ja järjestettiin nyt jo toista kertaa. Päivä, jolloin kenenkään ei tarvitse olla yksin! Lähdin tapahtumaan harjoittelijani Ilona Pakarisen kanssa. Paikalla oli paljon iloisia ihmisiä, musiikkia, ohjelmaa, ruokaa.

Olin kuvaamassa Kuvagalleria Kotkan Heidi Noposen kanssa.
Valokuva Ilona Pakarinen.
Valokuva Ilona Pakarinen.


Valokuva Ilona Pakarinen.

Valokuva Ilona Pakarinen.

Valokuva Ilona Pakarinen.

Ympäri Katariinan puistoa reitin varrelta löytyi kojuja, mistä sai ostettua pientä purtavaa. Nurmikolle pystyi mennä piknikille omien eväiden kanssa. Paikalla oli kaksi esiintymislavaa, missä oli esityksiä, musiikkia, runon lausuntaa. Lapsille oli keppihevosrata, ulkopelejä, kasvomaalausta, skeittipuistossa skedekoulu ja paljon muuta mukavaa. Ja sää oli kohdallaan :)

Tässä linkki kaikkien kolmen kuvajaan kuviin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti