maanantai 9. heinäkuuta 2018

Haminan kesäteatteri esittää Oranssia ja Mustaa

Olen vuosia tehnyt yhteistyötä Haminan Teatterin kanssa. Yhteistyö toimii silloin kun se on molemminpuolista. Vapaa-aikanani nautin teatterissa käymisestä. Haminan Teatteri pyörii pääsääntöisesti harrastelija pohjalta, mutta joukossa on myös huippu näyttelijöitä esittämässä monipuolisia rooleja. Teatteri on aivan toisenlaista viihdettä kuin elokuvat, sillä teatterissa näyttelijät ovat enemmän läsnä siinä tilanteessa. Minusta on ollut hienoa päästä seuraamaan harjoituksia ja lopullista esitystä, mikä näytetään yleisölle. Siinä näkee parhaiten näyttelijöiden kehityksen.


Olen kuvannut teatterille lehdistö- ja julistekuvia. Eniten pidän kulisseissa kuvattavista kuvista. Oranssia ja Mustaa -esityksen kuvat otettiin vielä siinä vaiheessa kun lavasteet olivat hieman kesken. Mutta se ei haitannut menoa, päin vastoin. Oranssia ja Mustaa on toteutettu yhteistyössä Haminan Palloilijoiden kanssa. Se on komedia ystävyydestä ja rakkaudesta lajiin ja sen ovat käsikirjoittaneet Jonna Kajander ja Sirpa Sandström.

   







Harjoituksissa näyttelijöiden lisäksi paikalla oli kuiskaaja Raili Sipari, jolla on myös tärkeä rooli. Kuiskaaja auttaa näyttelijöitä jos he unohtavat vuorosanansa.












Oranssia ja Mustaa on ohjannut Henri Saarainen. Hän on vieraillut Haminan Teatterissa ennenkin. Saarainen on ohjannut mm. Avioliittosimulaattorin vuonna 2017.











Kävin katsomassa näytelmän kokonaisuudessaan 6.7, Haminan Palloilijoiden kutsuvierasnäytöksessä. Vältyimme melkein sateelta. Vähän ennen väliaikaa alkoi satamaan, mutta onneksi se oli vain kuuro ja meni melko pian ohi. Olin kyllä varustautunut sadetakilla. Viime aikoina kun on ollut näitä sateisempia päiviä :D Mutta eihän pieni sade mitään haittaa, eikös se jo kuulu suomen kesään?





Haminan kesäteatteri sijaitsee Haminan Galleria Ruutikellarin ja kirsikkapuiston läheisyydessä, Roopertinkatu 11. Galleriassa on taidenäyttelyitä.



Sieltä löytyi myös ötökkähotelli.

Haminan Palloilijoiden toiminnanjohtaja Marko Hovi ja Haminan Teatterin Satu Kankala.


Yleisöä oli mukavasti paikalla :)








Lopuksi Haminan Palloilijat kukittivat näyttelijät. Oli kyllä hauska ja vauhdikas näytelmä, voin suositella. Menkäähän tekin teatteriin katsomaan :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti