perjantai 11. tammikuuta 2019

Suosittelen lapsikuvauksien toteuttamista ulkona, jos vain sää sallii

Lapsikuvaukset ulkona voi toteuttaa myös eri vuoden aikoina. Lämpösillä keleillä se on tietysti helpompaa kun ei tarvitse pukea paksuja ja tönkköjä ulkovaatteita lapselle. Sisävaatteet ovat yleensä kuvaksellisemmat ja paljon helpommat lapsen liikkuessa. Jos ei ole paukkupakkaset, niin hetken pärjää paksulla villapaidalla ja kevyemmällä pipolla ja lapasilla. Mutta jokainen vanhempi pukee lapsensa ulos niin kuin parhaakseen näkee :) Taaperoikäiset voi kuvata turvallisesti ulkona, mutta ihan pieniä vauvoja en veisi kylmällä säällä ulos kuvattavaksi.


Studiossa kuvaukset pystyy tekemään säällä kuin säällä, mutta itse tykkään viedä lapsen ulos kuvattavaksi. Ulkona on enemmän tilaa liikkua ja lapsi saa leikkiä ja vipeltää vapaasti. Luonnosta löytyy myös paljon ihmeteltävää varsinkin vuoden parin ikäisille lapsille. Näin kuvaajan on helpompi ottaa myös pysähtyneempiä, ihmetteleviä kuvia :D

Kotkasta löytyy paljon upeita puistoja. Olen tykännyt käydä kuvaamassa Karhulan Jokipuistossa. Sitä on pikku hiljaa laitettu kuntoon ja sinne on tullut joka vuosi jotain uutta. Kiva ollut seurata, miten puistot kehittyvät, ja mitä istutuksia tai taideteoksia niihin tulee seuraavaksi. Kotkan puistot ovat olleet suosittuja paikallisten, mutta myös turistien keskuudessa. Välillä onkin ollut haastavaa löytää kuvaustilanteissa kuvauspaikkoja, missä ei näy muita ihmisiä taustalla. Jos vain mahdollista, niin kuvausajankohta kannattaa valita keskellä viikkoa, jolloin puistoissa ei ole ehkä niin paljon ihmisiä. Hääkuvauksissa on ilo ollut huomata, että muut ihmiset ottavat myös kuvaustilanteet huomioon ja antavat tilaa kuvata. Lenkkeilijät eivät ehkä halua samaan kuvaan morsiusparin kanssa :D





Lapsikuvauksiin voi ottaa myös omaa rekvisiittaa mukaan. Minusta on kiva, jos pienellä lapsella on joku oma lempilelu tai unilelu mukana. Se tuo myös kuvauksiin turvaa lapselle. Mielelläni keskustelen ennen kuvauksia ja käyn vanhempien kanssa läpi kuvausteeman, kuvauspaikat, rekvisiitat ja muut. Vuosia kuvanneena olen kartoittanut Kotka -  Hamina aluetta ja tiedän eri tilanteisiin sopivia kuvauspaikkoja. Pyrin pitämään aina silmät auki ja bongailen viikottain uusia kivoja kuvauspaikkoja.




Teen myös dokumentoivaakuvausta perheelle. Perhe voi tehdä yhdessä omia mieluisia juttuja, ulkona, sisällä, lukea, leikkiä, pelata yhdessä. Sellaisia teidän perheen omia kivoja juttuja. Minä tulen valokuvaajana sivusta seuraamaan ja tallentamaan ne teidän ihanat hetket. Kuvat voitte laittaa valokuva-albumiin tarinaksi tai tehdä kuvauksistani ihan oman kuvakirjan :)






Kannattaa jo ennen kuvauksia miettiä, mikä on se lopullinen kuvan muoto. Tuleeko valmiit kuvat valokuviksi kehyksiin, seinälle tauluksi vai albumiin? Minun kauttani saa edelleen perinteisesti valmiit aidot paperivalokuvat, mitkä voit laittaa kehyksiin tai albumiin. Valokuvatuotteiden lisäksi myyn myös digitiedostoja, mistä asiakas voi sitten itse teettää kuvat valitsemassaan paikassa.

Digitiedostojen kanssa kannattaa olla tarkka, missä kuvansa teettää. Kuvanvalmistamoissa on todella paljon eroja. Itse en suosittele pikakuvakioskeista tilaamaan ammattikuvaajien ottamia kuvia. Yleensä pikakuvat tulevat laitteen omilla automaattiasetuksilla ja tällöin kuvien värit ja sävyt saattavat olla jotain aivan muuta. Suosittelen tilaamaan paperikuvat sen kuvaajan kautta, kuka ne kuvat on ottanut. Tällöin kuvaaja valvoo, että kuvat tulevat sellaisina kuin niiden kuuluukin tulla. Eli värisävyt ja kontrastit ovat kohdallaan :)









Missä sinä haluaisit otattaa lapsestasi kauniit kuvat :)?





2 kommenttia:

  1. On kivaa lukea paikoista joissa kuvaat asiakkaita. Kenties siellä olevista kasveista, kallioista ja kaikista kokemistasi luonnonihmeistä. Säästä - kuinka sekin on vaikuttanut kuvaamiseesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyviä ajatuksia ja ideoita :) Sää on aina hankala kaveri kun saattaa hetkessä muuttua. Hyvin olen selvinnyt ulkokuvauksista kuvattavieni kanssa, vaikkei sää ole aina ollutkaan suotuisa :) Ulkokuvauksissa minulla on aina säävaraus.

      Poista