sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Vinkkejä lapsikuvaukseen valmistautumiseen

Huhtikuun loppuun asti tarjoan lapsikuvaukset edulliseen 95€ hintaan (normaalisti 120€). Hintaan sisältyy tunnin kuvausaika studiollani, koevedokset nettigalleriaan nähtäväksi, joista voit valita 3kpl 12x15cm aitoja paperivalokuvia pahvipohjukkeissa, kuvien arkistointi (säilytän kuvaamani  kuvat arkistossani niin kauan kuin se vain on teknisesti mahdollista. Tulevaisuutta ei pysty ennustamaan, ja en ihan heti usko, että digitiedostot muuttavat ihan pian formaattiaan. Digikuvathan syrjäyttivät filmikuvauksen). Pakettiin kuuluu myös osallistuminen joka vuotiseen Kaakon Päivänsäde -kilpailuun, sekä matalaresoluutioinen nettikuva. Päivänsäde -kilpailua on järjestetty vuodesta 2011 lähtien Hamina -  Kotkan seudulla yhdessä yhteistyöyritysteni kanssa :)

Kilpailuun voi osallistua 0-5-vuotiaan lapset, jotka kuvaan ja esiraati valitsee heistä 20 finaaliin. Finalisti julkaistaan paikallislehti Karhulalaisessa, kilpailun nettisivuilla ja somessa sekä valokuvausliike Foto PR:n (Kymenlaaksonkatu 20, Kotka) ja neuleliike Noon Knitin (Vesivallinaukio 1, Karhula) näyteikkunoissa. Yleisö pääsee myös äänestämään omia suosikkejaan ja muksujen sekä äänestäjien kesken arvotaan huippu palkintoja :) Lisätietoja löytyy Kaakon Päivänsäteen nettisivuilta sekä Facebookista.



Kuvausaikaa varatessa kannattaa ottaa huomioon lapsen rytmi ja päiväunet. Itse suosisin pienten lasten kanssa aamupäivä aikoja, mikäli se vain on mahdollista oman perheen aikataulujenne kanssa. Oma pieni alle kolme vuotias lapseni on virkeimmillään heti aamusta. Iltapäivisin saattaa tulla pientä väsymystä ja uhmaa. Kuvausaika kannattaa myös varata mahdollisimman aikaisin. Kalenterini on melko täynnä varsinkin lähi viikkoina. Joitain haja-aikoja löytyy, mutta jos teillä on jo hyvissä ajoin tiedossa esimerkiksi kuvaukset synttäreiden läheisyyteen, niin mitä aiemmin kuvauksen varaa, sitä todennäköisemmin kalenterissani on vielä tilaa :) Arkisin löytyy myös enemmän vapaita aikoja kuin viikonloppuisin. Viikonloput ovat suosittuja etenkin perhekuvauksissa kun halutaan kaikki sisarukset ja vanhemmatkin kuviin mukaan.


Kuvauksissa myös sattuu ja tapahtuu. Kannattaa varata vaihtovaatteet mukaan. Vaatteet saattavat likaantua lapsen touhutessa. Yksivuotiskuvauksissa on myös mahdollista kuvata Smash the Cake 
-tyylisesti. Eli lapselle annetaan täytekakku, minkä saa kirjaimellisesti tuhota kuvissa ja maistella. Siinä sitä sotkua sitten syntyykin ja hyvä on olla vaihtovaatetta :D

Aikaa on varattu tunnin verran ja siinä ehtii myös ottaa parilla eri asukokonaisuudella kuvia. Voi olla arkisempaa vaatetta, jotain tiettyä teemaa ja sitten sitä perintömekkoa tai juhlavampaa tyyliä. Minusta on ihanaa kun kuvissa on sama mekko, mikä on ollut myös muilla sisaruksilla ja äidillä yksivuotiskuvissa. Jos kuvissa on sukat, niin kannattaa katsoa, että ne ovat samaa paria ja ehjät. Pienten lasten varpaatkin ovat söpöt, eikä välttämättä tarvita sukkia ollenkaan :) Kävelevällä lapsella voi olla myös kengät jalassa.


Kuvissa voi olla omaa teemaa ja rekvisiittaa. Jotain tiettyjä värejä, prinsessoja ja prinssejä, perinteisiä puuleluja, perheen yhteinen harrastus. Kuvauksista voi keskustella kanssani etukäteen ja suunnitella, minkätyylistä kuvaa lähdetään tekemään. Jos on liikkuvampi lapsi, niin mukana voi olla myös pallo, trampoliini, missä hyppiä, lemppari musiikkia, että voi tanssia jne.
Studiolta löytyy aika paljon rekvisiittaa, mutta tosiaan on aina kiva, jos tuotte jotain omaa, niin se ei sitten ole jokaisen lapsen kuvissa ja sillä rekvisiitalla on jokin merkitys :)
Studioltani löytyy keinuhevonen, valkoinen potkuauto, pallomeren palloja, pieniä tuoleja, tytöille pääpantoja ja kaikenlaisia leluja.



Kannattaa myös miettiä, mitkä ovat teidän lapsen nauru kikat. Miten saatte lapsen nauramaan? Onko jotain omaa lelua, mistä lähtee ääni? Vai onko se paras naurukikka oma isä tai sisarus? Jokaisella lapsella on ne omat jipot ja jutut, mitkä tepsii. Kuvausympäristö voi olla jännä paikka ja kuvaustilanne uusi. Käytän kuvatessa studiosalamoita, jotka välähtävät. Se voi tuntua joistain pelottavalta. Tärkeää on, ettei vanhemmat jännitä itse turhaan, koska jännitys voi myös tarttua :D Itse ainakin olen huomannut kun alan itse jännittämään jotain tilannetta, niin omalla lapsellanikin menee sormi suuhun. Parasta on itse pysyä rauhallisena ja koittaa leikkiä tilanteessa mukana.

Jos lapsi on ujompi yksilö, niin tästäkin kannattaa mainita etukäteen. Tarvittaessa pystyn ottamaan tämän huomioon kuvausta varatessa ja varata teille normaalia pidemmän kuvausajan. Tärkeää on, ettei kenelläkkään ole kiire minnekkään ja lapsi saa rauhassa tutustua tilanteeseen ja ympäristöön. Oma lapseni on ollut hieman arempi ja tällöin on ollut parempi varata uusiin tilanteisiin enemmän aikaa. Kuvauksissa on tarkoitus olla kivaa ja edetään lapsen ehdoilla.





Kuvauksiin kannattaa ottaa myös pientä evästä ja juotavaa jos alkaa leikkien keskellä hiukomaan. Välillä ehtii ottaa juomahuikkaa ja viimeisenä jippona voi yrittää lahjoa niillä rusinoilla ja maissinaksuilla :D 

Mitkä ovat teidän jipot kuvauksiin? Miten saat lapsesi nauramaan? Kuulisin mielelläni muiden naurukikkoja.



ps. meiltä myös lahjakortit kuvauksiin ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti