sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Äitienpäivän metsäretki

Äitienpäivä on aina ollut minulle erityinen ja tärkeä. Pikkulikkana vein omalle äidilleni aamupalan sänkyyn ja askartelin kortin. Päivän aikana kävimme myös mummini (kuvassa) ja mammani  luona kahvilla. Olen saanut viettää isonosan lapsuuttani myös isovanhempieni luona. Mummi ja ukki asui samalla kadulla ja sinne sai mennä aina kun siltä tuntui.

Minä pienenä mummin ja ukin luona. Kuvassa myös Partacollie Chandy (Sändi). Kuvan on ottanut ukkini. 


Lumi heräsi tänään aikaisin ja aamuvalmisteluiden jälkeen lähdimme ihan kaksin käymään Hovinsaaren Kaarikirppiksellä. Sieltä löytyy joka kerta jotain ostettavaa. Kivan iso ja ilmava halli, missä on myös leveät käytävät, mikä helpottaa liikkumista lastenvaunujen tai ostoskärryjen kanssa. Silloin kun minulla on vapaa-aikaa niin tykkään kierrellä kirppiksillä. Tuntuu, että nykyään pääsen liian harvoin kiertelemään. Onneksi minulla on hyvä stailaaja Pia myös apuna, joka kiertelee kirppiksiä ja kauppoja ja etsii myös minulle rekvisiittaa ja muuta kivaa. Pian kanssa toteutan stailaus- ja teemakuvauksia :)
Kaarikirppikseltä löytyikin kiva prinsessa mekko Lumille kuvauksiin.




Kevät on ollut työntäyteinen ja äitienpäivänä tein myös hieman kuvien editointeja, ettei kuvatilaukset ruuhkautuisi. Kuvien editointi on kuvausten hitain vaihe. Oma prosessinsa siirtää kuvat tietokoneelle ja kovalevyille talteen ja arkistoida jne. 

Saimme äitienpäiväksi sen verran ihanan sään ja auringonpaisteen, että lähdin Lumin kanssa ulos lähimetsään.
Siellä oli ihana kuunnella lintujen laulua ja keräillä valkovuokkoja. Metsässä liikkuminen on aina niin rentouttavaa ja voimauttavaa. Vaikkei tätä meidän lähimetsää voi perinteiseksi isoksi metsäksi kutsua, kun se on niin pieni alue asutuksen ympäröimänä. Itselleni se on ollut tuttu jo lapsuudesta. Siellä on vielä olemassa kylän lasten pulkkamäet ja salapaikat. Silloin kun olin pieni, kaikki tuntui paljon suuremmalta. Ne isot kivet, minkä päällä kiipeiltiin, ovatkin aika pieniä. Ja se pulkkamäki :D
Siellä vietettiin muiden lasten kanssa paljon aikaa ja seikkailtiin.





 Lumilla oli tänään EI -päivä ja mikään ei meinannut onnistua. Mietin jo, että onko Lumi liian väsynyt vielä ulos metsäretkelle, mutta hyvinhän se menikin. Lapsikin sai uutta virtaa kun lähdettiin ulos. Ulkona saa rentoja ja luontevia kuvia kuvattavista. Kuvausympäristö on jo itsessään rennompi kuin studio. Ulkokuvauksia suosittelen myös kamerakammoisille :) Ulkoonta löytyy rauhallisia ja kauniita kuvausympäristöjä, missä ei liiku niin paljon muita ihmisiä. Vaikka lähimetsän ympärillä on paljon asutusta, niin emme nähneet ketään muita. Ehkä kaikki olivat äitienpäivän vietossa.

Lapsikuvaukset tykkään myös toteuttaa ulkona. Siellä on helppo järjestää lapsille jotain pientä tekemistä ja siinä leikin lomassa ottaa valokuvia. Oikeanlainen pukeutuminen vain ottaen huomioon sään, niin kuvaukset sujuvat mukavasti :) Itse suosin paljon kerrospukeutumista. Tykkään kuvausvaatteet säilyttää neutraalin värisinä, ilman liian värikkäitä tai kirjavia printtejä tai tekstejä.


 


Oikein ihanaa äitienpäivää <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti