sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Gootteilemassa pitkin Kymin metsiä

Kevät alkaa olla kohta parhaimmillaan ja nyt on aika suunnitella kuvauksia ulos! Ulkoonta löytyy hyviä kuvauspaikkoja. Nyt löytyy vähän harmaampaa ja ruskean sävyistä kuvaustaustaa, mikä sopii moniin eri tyylisiin kuvauksiin. Vähän vielä kun kevät menee pidemmälle niin alkaa tulla vähän vehreyttä ja silmuja puihin. Näkyy niitä kyllä jo nytkin, mutta ei ne vielä kuvissa näy :D Kuvauksia pyrin toteuttamaan niin kauan kuin se on turvallista tässä maailman tilanteessa. Ulkona kuvatessa kuvaajan ja mallin on helpompi pitää myös turvaväliä. Noudatan yritystoimissani THL:n ja viranomaisten määräyksiä Korona sodassa.

Tämän postauksen kuvat on otettu jo viime vuoden puolella, joulukuussa vähän ennen joulua. Päivä oli melko synkeä ja kylmä. Mallina minulla oli Anu, joka tekee myös kampauksia ja meikkejä kuvauksiin :) Kerroin Anulle haluavani jotain goottimaista meikkiä ja tyyliä kuvauksiin. Itse pidän tosi paljon Anun silmämeikistä, mikä sopii myös kivasti puna-musta ruudulliseen takkiin.




Lenkkeillessäni tulee aina välillä bongailtua kivoja paikkoja, minne voi sitten palata myöhemmin kuvaamaan. Nämä sammaloituneet portaat keskellä metsää, jotka ei johta mihinkään. Halusin gootti tyylisiin kuviin vähän sellaista pysähtynyttä tunnelmaa. Rakastan myös syksyä yli kaiken ja jotenkin se syksyn tunnelma kun ruskakin on jo väistynyt, sopii just tälläsiin goottimaisiin kuviin. Minua kiehtoo myös autiotalot ja vanhat jäänteet ja perustukset. Ne kertovat eletystä elämästä ja silloisista elämäntavoista. Meidän seudultakin löytyy metsistä kaikenlaista talon perustusta, junankiskoja, autonraatoja ja muuta ihmisten hylkäämää.





Nuorempana kuvasin melko paljon alternative malleja. Gootti ja rock henkisiä ihmisiä ja kuvia. Rock sai näkyä pukeutumisessa, mustaa nahkaa, niittejä, tummia vaatteita, korsetteja jne. Meikki on tumma ja voimakas silmissä ja huulissa.






Pidän Kotka - Haminan seudusta. Täällä on luonto lähellä, joka paikkaan pääsee nopeasti ja välimatkat ovat lyhkäsiä. Upeita puistoja, meri, Kymijoki ja paljon teollista ja urbaanimpaa ympristöä. Jokaiseen kuvaukseen jotain sopivaa taustaa. Täällä on myös historian havina läsnä. Vielä löytyy myös upeita vanhoja puutaloja ja muita historiallisia rakennuksia, mitkä on säilytetty.

Kuvausta varatessa mielelläni keskustelen myös kuvaustoiveista ja paikkatoiveista. Mielessä on laaja arkisto eri tyylisiä kuvauspaikkoja. Sää vaikuttaa myös paljon kuvauksiin. Vesisateessa voi olla haastavaa kuvata ja helposti hiukset myös lässähtävät ja pahimmassa tapauksessa meikit valuvat. Ihan pieni tihkusade ei haittaa ja tällöin kuvaukset pitää tehdä nopeasti. Voihan sateenvarjon toki ottaa myös joihikin kuviin mukaan.



Yhtä haastavaa on kuvata myös kylmällä säällä. Vaikka malli muuten pystyisi poseeraamaan, niin melko nopeasti alkaa nenä punoittamaan ja sormet menevät punaisiksi tai jopa sinertäviksi. Kerros pukeutuminen on myös hyvä suoja kylmyyttä vastaan. Jos vain voit laittaa enemmän vaatetta kuvausvaatteiden alle, niin siitä saa jo pientä lisäsuojaa. Lisäksi hyvä olla sellainen paksu ja lämmin takki, mikä on helppo aina kuvausten välissä heittää päälle lämmittämään.




Nyt korona aikana pienyrittäjillä on vaikeat oltavat. Jos sinulla on mahdollisuus, niin voit tukea oman paikkakuntasi yrittäjiä ostamalla suoraan heiltä. Monet myyvät myös lahjakortteja palveluihinsa ja myymälöihin. Kaikki apu on nyt tervetullutta <3
Minulta saa myös lahjakortit postitse suoraan kotiin. Lahjakortin voi ostaa tietylle kuvaukselle tai valitsemallesi summalle. Kuvauslahjakorttini ovat vuoden voimassa.

Kuvausten varaukset ja lahjakorttitilaukset numerosta 040 5529 885 / Sofia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti