sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Kotkan Meripäiväparaatia osa 2

Palataan vielä viime vuoden Meripäivä tunnelmiin. Yritykseni osallistui neljännen kerran Meripäiväparaatiin, missä oli Kotka 140 vuotta. Meidän teemassa näkyi merellisyyttä, kierrätystä ja merensatuolentoja. Kaikki vaatteet oli kierrätettyjä. Osa omista vaatekaapeista, kirpputoreilta, Facebookin roskalava -ryhmästä ja kuulutimme pitkin kyliä kierrätys tavaroita. Meillä oli pari askartelu hetkeä ja yhdessä loimme asuja ja somisteita. Moni teki itse asunsa mm. Jonna kahvipaketeista. Ida ja Pia auttoivat parsimaan myös muiden asuja kasaan ja haalivat hienoja kierrätys tavaroita.

Kotkan Meripäivät on koko kaupungin festarit, jolloin koko kaupunki herää eloon ja joka puolella on kunnon kaupunkifestari tunnelma.  Ihmisiä tulee ympäri Suomea nauttimaan tunnelmasta. Vaikka Meripäivät ovatkin nykyään enemmän Kantasatamassa, on vielä Kauppatorilla myös kojukatu täynnä myyjiä ja torilla esiintymislava, missä voi kuunnella hyviä bändejä. Itse olen ollut melkein joka Meripäivillä paitsi vuonan 2016 kun esikoiseni syntyi. Viime vuonna oli myös koripalloturnaukset ja lastenmeripäivät olivat nuokkarilla kirjaston vieressä. Ohjelmaa olisi varmaan muutakin, mutta joka paikkaan ei kerkeä. Viime vuodelle sattui vielä helleviikko. Olin joka päivä kuvaamassa ja se kuumuus alkoi tuntua nopeasti. Onneksi Kymen Vesi oli järjestänyt vesipisteitä, missä pysty käydä täyttämässä omia pullojaan ettei taju lähde.

Paraati on aina torstaina ja sitä tulee tuhannet ihmiset katsomaan katujen varteen. 2019 paraatiin osallistui 60 ryhmää, mikä taisi olla ennätys. Aika huikeeta :) Monet myös kuvasivat paraatin, joten oli kiva päästä itsekin jälkikäteen katsomaan vielä muita ryhmiä ja sitä tunnelmaa. Itse kun olin siellä paraatissa, niin näin kaikki ne kaduilla ja parvekkeilla oleva iloiset ihmiset vilkuttelemassa.

Tässä postauksessani haluan vielä esitellä paraatimme kaksi jäsentä; Tarjan ja Jonnan. 
Tarjalla oli teemana merihenkinen sailor -look. (kuvat alla)







Jonna loihti oman asunsa kahvipaketeista.














Jos haluatte käydä vielä katsomassa miltä paraati näytti paraatista käsin, niin tässä aiempi postaukseni  viime vuodelta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti