keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Ilmojen halki kävi tuoreen ylioppilaan tie

Kesä on valmistuvien juhla-aikaa; nuoret saavuttavat elämässään tärkeän etapin, jolla voi olla merkitystä tulevaisuuden työelämän valinoilla. Studiollamme käy runsaasti valmistuneita otattamassa itsestään tämän juhlan kunniaksi potretin, joka muistuttaa tärkeästä saavutuksesta vielä vuosienkin päästä. Halusimme tarjota yhdelle valmistuneelle mahdollisuuden maksimoida suuren saavutuksen muistijälki ennennäkemättömällä tavalla; järjestimme kaikkien valmistujaiskuvauksissa käyneiden kesken pienkonelennon.

Arvovaltainen onnettaremme Taru nosti yhden onnekkaan nimen monien joukosta, ja onni suosi Joel Knuutinen -nimistä nuorta herraa, joka valmistuiylioppilaaksi. Joel pääsi lentokierrokselle yhden ystävänsä kanssa poutaisena syyssunnuntina.

Pienkonelento oli ensimmäinen laatuaan Joelille ja hänen ystävälleen. Lento starttasi Kymin lentokentältä iltapäivällä. Herrat keskittyivät maisemien ihailuun, eikä syystä; tutut maisemat saivat täysin uuden ulottuvuuden satojen metrien korkeudesta katsottuna. Lähiöt ja rakennelmaröykkiöt näyttivät miniatyyreiltä. Tututkin tiet näyttivät yllättävän pitkiltä. Maisemien mykistävyydestä johtuva kommenttien vähäisyys ei kuitenkaan jättänyt päällimmäisiä tunnelmia epäselväksi; fiilis oli upea.

Pienkone kaarteli Kotkan ja Haminan yllä korkeuden vaihdellen 150 metristä aina 900 metriin. Korkeusvaihtelut ja nousu tuntuivat aluksi vahvasti vatsanpohjassa, mutta sekin unohtui nopeasti katseen skannatessa alla avautuvaa manteretta. Lentosää oli suotuisa, vaikkakin Haminan yllä pilvisyyttä oli enemmän. Se ei kuitenkaan haitannut näkyvyyttä olennaisesti tai muuttanut lentoreittiä. Kauempana häämötti myös sadealue, jota ei olisi sellaiseksi tunnistanut ilman asiantuntevan pilotin selvennystä. Näky oli kiistatta outoudessaan vaikuttava, sillä harvemmin sadealuetta näkee lähes samalta tasolta sadepilven kanssa.

Puolen tunnin lentelyn jälkeen oli aika palata maankamaralle. Pienlentokone laskeutui takaisin Kymin lentokentälle, ja kyydistä poistui yhtä kokemusta rikkaampia matkustajia. Jälkitunnelmat eivät olleet muuttuneet ensimmäisistä fiiliksistä, ja tuoreen ylioppilaan valmistuminen kruunautui kertaheitolla. 

Iltapäivän menopeli

Joel valmiina lentoon





 Matkustajilla oli hymy herkässä :)

Ilmoissa! Kuva: Mikko-Pekka Purho

 Kuva: Mikko-Pekka Purho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti