tiistai 15. lokakuuta 2013

Hääkimallusta Porvoossa

Porvoon Taidetehdas täyttyi sunnuntaina 13.10.2013 kimalluksesta, kuohuvasta ja innokkaan suunnittelun aiheuttamasta kikatuksesta. Juhlapukuliike Valkoisen Kreivittären järjestämät Häämessut tarjosivat juhlia suunnitteleville tai muuten vain hyvästä tunnelmasta pitäville vieraille mukavaa, ja ennen kaikkea näyttävää ja maistuvaa touhua syyssunnuntaihin. Messuille kerääntyi paikallisia ja hieman kauempaakin matkanneita näytteilleasettajia, jotka esittelivät tuotteitaan ja palvelujaan hääjuhlia suunnitteleville tai niistä haaveileville messuvieraille. Sofia Virtanen oli myös paikalla porvoolaisen kauneuden monitoimitalon Trend Studion kanssa.

Sunnuntaina ihmiset olivat virkeällä tuulella, sillä jo heti aamupäivästä messujen avauduttua yleisölle kellon lyödessä yksitoista kansaa virtasi vuolaasti sisään tuoden mukanaan iloisuutta ja myönteisellä tavalla jännittynyttä henkeä. Kaikenikäisistä ihmisistä koostuvasta väkijoukosta erottui kaksi suurinta ryhmää: haaveilevat ja innokkaat tyttöporukat, sekä suuren askeleen elämässään ottavat pariskunnat. Ihmiset kuljeskelivat arvioiden ja uteliaina ympäri Taidetehtaan tiloja tutkien ja hypistellen näytteilleasettajien tuotteita ja näytekappaleita. Loisteliaiden hääpukujen kankaita tunnusteltiin, kutsukorttimateriaaleja tutkittiin ja koruja soviteltiin. Jokainen pieni ele toi häitään suunnittelevan tahon lähemmäs tärkeää päiväänsä.

Häämessut ovat oivallinen paikka kerätä inspiraatiota, ideoita ja kontakteja häitä järjestävälle pariskunnalle. Useimmiten saman katon alle on kerääntynyt esittelijöitä aina parin ulkonäöstä vastaavista kauneusalan ammattilaisista hääkakun loihtiviin leipureihin. Kun kaikki onnistuneen hääjuhlan elementeistä vastaavat tahot ovat kokoontuneet samaan tapahtumaan, on hääparille helpompaa kartoittaa tarvittavat firmat ja toimijat, joita juhlien rakentamiseen tarvitaan.

Myös Porvoon häämessuilla näytteilleasettajia oli laidasta laitaan. Hieman yli 20 näytteilleasettajan joukosta löytyi monien eri alojen osaajia. Tarjolla ja esittelyssä oli ruokia aina alkupaloista hääkakkuun, puvustajia hääpuvusta alusvaatekerrastoon ja asusteisiin, meikkaajia, kampaajia, juhlapaikkoja, koristelijoita sekä koristelumateriaalien valmistajia, kukittajia ja äänentoistovastaavia. Suurimmaksi osaksi näistä aloista oli vielä useampia näytteilleasettajia, joten valinnanvaraakin löytyi. Paikalla oli myös kauniita malleja, jotka esittelivät pukuja ja kampauksia eläväisemmin kuin mallinukkemaisesti paikallaan seisten. Kyllä, prameimmissakin asuluomuksissa pystyy kävelemään arvokkaasti ja sujuvasti. Vieraita viihdytettiin myös akustisella musiikilla; kaunisääninen Siri lauloi tunnelmallista poppia Peetun säestäessä kitaralla vieressä.

Sofia Virtanen ja Trend Studio esittelivät messuyleisölle omia palveluitaan, sekä yhdistettyjä, erityisesti hääjuhlaan ja polttareihin liittyviä pakettejaan. Yhdistetyt paketit mahdollistivat helpon ja laadukkaan ohjelmanumeron esimerkiksi polttareihin; morsiamen oli mahdollisuus päästä poseeraamaan kameralle tietyn teeman mukaisesti, ja kuvista pystyi rakentamaan seinäkalenterin vaikkapa sulhaselle. Kuvauspaketit ulottuivat myös hääjuhlaan, jolloin Sofia tallentaa koko hääpäivän aina aamuisista valmisteluista illan juhlintaan asti. Trend Studiolta oli taasen saatavilla mm. morsiamen meikkaus, kampaus sekä hemmotteluhoitoja ennen tärkeää päivää.

Häämessujen kimaltavan päivän kääntyessä iltaa kohden väki alkoi vähetä Taidetehtaalta. Ihmiset poistuivat paikalta uusia ideoita ja suunnitelmia rikkaampina, olivat järjestettävinä sitten omat tai ystävän häät. Vaikka häiden toteutustyylejä on yhtä paljon kuin naimisiin meneviä parejakin, on yksi asia varmasti kaikkia yhdistävä tekijä: häiden täytyy olla parin näköiset, ovathan ne heidän elämänsä kaunein ja merkityksellisin juhla.

Kuvia messuilta :)








































<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11154525/?claim=hjn4wckfyg4">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>





2 kommenttia: