maanantai 11. marraskuuta 2013

I love cars

Olen aina pitänyt autoista. Pienenä tungin itseni mukaan veljeni autoleikkeihin. Teininä aloin kiertelemään erilaisia autonäyttelyitä American Car Showsta miitteihin. American Car Showssa alaikäisenä minua kiinnostivat erityisesti tuunatut autot, missä autoja on rakenneltu. Niihin lisättiin taka- ja etuspoilereita, alumiinivanteet, alustaa madallettiin, paksiin heitettiin subbari, jotta musiikkiin saatiin järeemmät bassot.

Ensimmäinen oma autoni oli valkoinen Ford Orion, missä oli etu- ja takaspoileri, valoluomet, karvanopat ja alumiinivanteet. Ostin sen alaikäisenä ja aina jos halusi lähteä ajelemaan, piti pyytää täysi-ikäistä kaveria kuskaamaan.



Toinen auto oli vanhempieni vanha Hyundai Pony. Sen sain vihdoin ja viimein käyttää omassa kuvausprojektissani pari vuotta sitten ja polttaa palokunnan ja muiden viranomaisten luvalla.
Palavat autot on yksi monista projekteistani, jota aion vielä jatkaa. Projekti sai alkunsa People on the Sofa:sta, missä oli eri ihmisiä yhdellä ja samalla sohvalla, eri paikoissa kuvattuna. Kuvissa olevat ihmiset liittyivät yleensä jollain tavalla taustalla näkyvään miljööseen. Löysin sohvan projektiini Tikankadun Ekotallista, Karhulasta. Halusin säästää sohvan kohtalon kaatopaikalta ja antaa sille uuden elämän muutamaksi vuodeksi eteenpäin.
Kiersin farmari autoni kanssa Kotka, Hamina, Karhulaa sohva kyydissäni useampia vuosia eri vuoden aikoina. Samalla kuvissani näkyy, miten sohva alkoin ulkoisesti muuttumaan. Kuvista tehtiin näyttely, joka oli esillä Karhulan ja Turun kirjastoissa. Loppu huipentumana sohva paloi.
Tästä lähti ajatus muista palavista asioista.

Otan vastaan autot ja muut romut, joita voin polttaa projektissani :)



Onhan tässä ollut projektia, jos toista, missä on mukana myös auto. Yksi isoimmista projekteista on ollut Chicks´n´cars, mitä tehtiin kolme vuotta. Siinä kauniit naiset poseerasivat komeiden autojen kanssa.
Mukana oli meikkaajia, kampaajia, malleja, autojen omistajia, kuvauspaikkoja, sponsoreita ja paljon muita upeita avustajia. Kuvista tuli vuosikalenteri, jota myytiin ja rahat lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen.

Mielessäni on pitkään hautunut projekti, missä on autot ja niiden omistajat. Rakkaudestani autoihin ja autoiluun, päätin alkaa kuvaamaan autoja ja niiden omistajia (mukana myös traktori). Kesällä 2013 projekti alkoi virallisesti ja muutamia kuvauksia ehdin toteuttamaan töitteni lomassa. Projekti jatkuu edelleen ja jos sinä lukija, omistat auton, mistä olet ylpeä ja voisit autosi kanssa heittäytyä kamerani eteen, niin laitappa yhteystietojasi ja kuvia sofia @ sofiavirtanen.fi















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti