sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Ikuista tärkeä imetysaika kuviksi

Otin paljon kuvia minun ja tyttäreni tärkeistä imetyshetkistä. Haluan tarjota myös muille mahdollisuuden imetyskuvaukseen. Studioni sijaitsee Kotkan Karhulan Teollisuuspuistossa, Pajatie 69. Sinne on helppo tulla omalla autolla Kotkan, Helsingin, Kouvolan ja Haminan suunnasta. Julkisilla on lyhyt kävelymatka Karhulan Linja-autoasemalta Kolmikulman läpi teollisuuspuiston portille. Studiossa voi rauhassa imettää ja samalla ottaa kuvia äidin ja lapsen tärkestä hetkestä. 

Omia imetyskuvia otin itse ja kävin myös kuvauksissa muilla kuvaajilla. Haluan tallentaa elämän tärkeitä asioita. Vauva aikana perehdyin myös hieman erilaisiin kantovälineisiin ja ihastuin kantoliinojen maailmaan. Niitä on paljon eri materiaaleista valmistettuja, värejä ja kuoseja jokaisen makuun ja eri pituisia. Itselläni on viisi erilaista liinaa eri käyttötarkoituksia varten, sekä kantoreppu. Liinojen kanssa saa kauniita kantokuvia lapsen kanssa. Aiemmin postasinkin kuvia samasta aiheesta, jotka otettiin tyhjässä uimahallissa.




Viime kesänä kävin ystäväni Jannin ja meidän lasten kanssa kuvaamassa kantovälinekuvia Kotkan Tervaleppälehdossa. Siellä seuranamme oli myös oravat ja linnut. Lapset ihmettelivät noita pieniä uteliaita otuksia, jotka tulivat etsimään ruokaa.





Kantovälinekuvauksissa kannattaa myös miettiä oma ja lapsen pukeutuminen. Ottaen myös huomioon, että liinassa ollessa lapsesta ei liiemmin vaatteita näy. Vaatteiden ja liinan värit kannattaa katsoa keskenään sopiviksi. Lapsella parhaiten toimivat bodyt, paljaat varpaat (jos on lämmintä) tai sukkahousut, tyköistuvat housut ja paidat. Lapsen sekä omissa vaatteissa kannattaa myös välttää tekstejä tai isoja printtejä. Hius- ja pääpannat tuovat myös kivaa lisää tyttöjen kuviin.






Imetyskuvauksissa ruoka-aika kannattaa ajoittaa itse kuvauksiin, jotta lapsi malttaisi ruokailla rinnalla. Uudet ympäristöt ja tilanteet kiinnostavat aina lapsia, joten ympäristön on hyvä olla rauhallinen imetystilanteessa. Jos kuvauksissa on myös isompia sisaruksia mukana, niin paikalla on hyvä olla myös toinen vanhempi tai aikuinen, joka voi tarvittaessa antaa muille lapsille muuta puuhaa, jotta kuvauksissa olevat saavat kuvaus rauhan :)




Liinojen sidontaan kannattaa tutustua etukäteen yhdessä lapsen kanssa, ettei kuvaustilanteessa menisi kuvausaikaa uusien sidontojen opetteluun. Lasta kannattaa muutenkin kanniskella etukäteen paljon, jotta se tottuu liinassa olemiseen. Liinailu on kyllä mukavaa hommaa, helppo kantaa lasta mukana ja kädet jäävät vapaaksi. Itse kesällä kiertelin erilaisia tapahtumia ja lapseni kulki kätevästi liinassa. Autotapahtumissa pystyin ottamaan valokuvia lapsi liinassa. 
Se on myös turvallinen paikka lapselle ja pienet vauvat kuulevat äidin sydämmen lyönnit ja rauhoittuvat.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti