lauantai 10. maaliskuuta 2018

Vaatteiden merkitys kuvissa

Näiden kuvien ideaan hain inspiraatiota saduista ja fantasioista. Tammikuisena pakkas aamuna suuntasimme ihanan pirtsakkaan mallini Minessan kanssa Langinkosken maisemiin. Kuvauksissa mukana oli myös Mittelspitzz Cheri. Tykkään, että kuvauksissa kaikki asiat vaatteista meikkiin ja hiuksiin on mietitty viimeisen päälle kuvausmiljöötä unohtamatta. Kun ajatus minulle tuli, niin kuvailin sen myös mallille, joka kävi omia vaatevarastojaan läpi ja etsi sopivaa vaatetta. 


Halusin päästä kuvaamaan taianomaisia kuvia mallin ja valkoisen koiran kanssa lumisissa maisemissa. Langinkoski näyttää talvella niin kauniilta kun puissa on lunta ja koski paikoin osittan jäässä. Kelitkin olivat kohdillaan kun aurinko paistoi ja saimme valoisia kuvia.






Tiesin entuudestani Minessan tyylin ja mielessäni suunnittelin kuvauksia ja mietin ympäristöä. Minessa itse loihti kuvauksiin hiukset ja meikin. Meikki on kaiken a ja o. Kamera syö meikkiä, joten kannattaa tehdä normaalia voimakkaampi. Silmiä kannattaa korostaa ja huuliin laittaa tummempaa huulipunaa. Huolella tehdystä meikistä saa paremman lopputuloksen. Kannattaa tehdä kunnon meikkipohja ja käyttää myös puuteria jolla sidotaan meikki ja vähennetään liikaa kiiltoa. Erityisesti kesällä kasvot alkavat helposti kiiltämään. Suosittelen puuteria myös miehille kuvauksissa.
Jos ei itse osaa tehdä meikkiä, niin aina voi kääntyä alan ammattilaisiin. He tietävät minkälainen meikki pitää olla kuvauksissa, jotta se kestää ja näkyy myös kuvissa.


Hiuksissa kiharat toimii aina. Jos ei halua alkaa tekemään mitään juhlakampausta (paitsi hääkuvauksissa), niin nopeasti saa juhlavampaa tyyliä kun kihartaa hiuksia. Hiuksiin voi myös laittaa koristeita kukista rusetteihin. Kesällä aidot elävät kukat hiuksissa ovat kauniita.

Talvella kuvatessa ulkona tietysti pukeutuminen on haastavampaa, ellei halua pukeutua kuviin pilkkihaalariin ja karvalakkiin. Minessalla oli kaunis kuvauksellinen takki neuleen kanssa ja normaalia paksummat sukkahousut. Kävimme tekemässä kuvauksen myös todella nopeasti ennen kuin mallille tulee liian kylmä. Kylmyys näkyy myös heti kuvissa, joten en suosittele pitkittämään ulkokuvauksia turhaan. Aina kun on mekko tai hame, niin ehdottomasti kannattaa olla sukkahousut. Ne tasoittavat jalkojen ihon sävyjä ja peittää mustelmia. Ja naisilla jaloissa korkkarit toimii parhaiten. Ryhdistä tulee automaattisesti parempi kun on korkoa kengissä. Jos korkkareilla kävely tuottaa ongelmia, niin sitten voi olla vaihtokengät mukana, joilla kävellään kuvauspaikoille ja vasta kun ollaan oikeassa paikassa, niin vaihdetaan ne kuvauskengät jalkaan :)


Vaatteiden sävyt ja tyyli kannattaa myös miettiä. Minkälaisen kuvan haluat antaa vaatteillasi? Mikä on kuvan sanoma? Vaaleat ja neutraalit sävyt toimivat aina, niin kuin myös voimakas musta. Hallitsevia isoja kuvia ja tekstejä välttäisin. Ne vievät helposti huomion itse kuvattavasta. Kannattaa valita sellaiset vaatteet, jotka sopivat keskenään, mutta missä sinulla itselläsi on hyvä olla. Suosittelen myös tyköistuvampia, ettei ole liian löysät vaatteet päällä. Löysät vaatteet tuntuvat toki mukavilta, mutta kuvissa voi "lihottaa" kuvattavaa. Mikäli kuvissa on useampi henkilö, niin kannattaa heille myös valita samantyyliset vaatteet. Ettei käy niin, että muilla on rennot arkiset vaatteet ja yhdellä juhlavaatteet. Minä myös autan vaatteiden ja muun valitsemisessa kuvauksissa :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti