tiistai 27. helmikuuta 2018

Katukuvia talvisesta Haminasta

Haminan Ympyräkamerat järjesti talvisena sunnuntaina avoimen katukuvauskurssin, jota minä vedin.
Kirjoitin ennen kurssia blogitekstin, missä olin käynyt kuvaamassa Siniä Haminassa.

 Kävin ennen kurssin alkamista vähän kiertelemässä Marian kirkon läheisyydessä ja otin idylisestä kaupungista talvisia kuvia.

Marian kirkko


Haminan Raatihuone


Johanneksen kirkko






Haminan Pyhien apostolien Pietarin ja Paavalin kirkko



Haminan Reserviupseerikoulun päärakennus


Kurssi starttasi Haminan Reserviupseerikoulun edestä. Paikalla oli runsaasti osallistujia valmiina minun suunnittelemalle Hamina kierrokselle. Minulla oli mukana myös Sini mallinamme. Itse olen suuntautunut enemmän muotokuvaamiseen, joten oli luonnolista käydä kuvausvinkkejä mallin kanssa läpi myös muille :)



Kävimme RUK:n rakennuksen edessä hieman mallin ohjaamista ja asentoja läpi. Ihmisiä kuvatessa kannattaa ottaa huomioon, ettei taustalla näy mitään ylimäääräistä tai sopimatonta. Aina kannattaa sijoittaa henkilöt kuviin niin, ettei päästä lähde puita, tolppia tai jotain pensaiden ja puiden oksia kasva suoraan mallin korvista. Jos haluaa taustaa epätarkaksi, ettei sieltä erotu yksityiskohtaisesti asioita, niin sitten kannattaa käyttää hyödyksi aukkoa ja polttoväliä. Kävin kuvien rajauksia läpi ja piti itse aina muistaa hyppiä pois mallin edestä, että kurssilaiset pääsevät myös kuvaamaan.




Jalusta on hyvä apuväline. Voi ottaa hämärässäkin pitkillä valoitusajoilla kuvia, ettei kuvat tärähdä. Se myös auttaa sommittelun suunnittelussa.




Kurssilaiset olivat aktiivisia ja hakeutuivat itse hyville paikoille mallin ympärille kuvaamaan.



Etsimme ympäristöstä myös erilaisia yksityiskohtia. Vaikka oli pilvinen ja kylmä sää, niin värikkäät aidat ja rakennukset toivat kivaa kontrastia muuten harmaisiin kuviin.








Syksyisin ja talvisin pidän puiden oksista. Ne on todella upean näköisiä ja pääsevät ihan eri tavalla esille ilman vehreitä lehtiä.





Hamina on kaunis kaupunki. Minusta on hienoa, että siellä on osattu arvostaa ja kunnioittaa vanhoja rakennuksia ja pidetty niistä huolta.




Rakennuksissa on ihania toinen toistaan hienompia yksityiskohtia. Hienot vankat kivijalat ja seinälaudoitukset. Koristeelliset ikkunoiden pielet ja koristelistat sekä upeat ovikatokset.




















Monesti sanotaan, että monet Suomen kaupungit on kesäkaupunkeja, mutta minusta Hamina on kaunis jokaisena vuodenaikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti