maanantai 9. huhtikuuta 2018

Morsian trash the Dress teemaisissa kuvauksissa rasvamontussa

Toteutettiin Salon All In (Kotkansaarella, Keskuskatu 27) Jonnan kanssa Trash the Dress kuvaukset. Minulla on ollut pidempään suunnitteilla kyseinen kuvaus, mutta oikeat tekijät ovat puuttuneet. Rekvisiitta varastoistani on löytynyt pari häämekkoa useamman vuoden odottamassa oikeaa hetkeä.

Näihin kuvauksiin haimme facebookin kautta sopivia malleja. Ensimmäiseen kuvaukseen valikoitui potentiaalisten hakijoiden joukosta Melina. Salon All In Jonna loihti Melinalle kampauksen ja meikin kuvauksiin. Oli ilo päästä seuraamaan vierestä kampaajan työskentelyä.
Hain Trash the Dress kuvauksiin jotain ihan erilaista kuvausympäristöä. Paikan piti olla sellainen, minne ei varmaan monikaan morsian halua valkoisen häämekkonsa kanssa. Karhulassa sijaitsee Kotkan Autotalo http://www.kotkanautotalo.fi/ joka palvelee autoilijoita monipuolisesti. Saman katon alla voit katsastaa auton, pesettää, huoltaa, korjata ja ostaa renkaat. Tällä viikolla heillä on keväthulabaloo (9.-14.4.2018) ja kaikenmaailman tarjouksia :)


Pääsin tutustumaan etukäteen autotalon hallin puolelle ja tykästyin samantien paikkaan. Siellä on upeita isoja ovia, rasvamonttu, työkaluja, sellaista sopivan rosoista ympäristöä. Kuvauksissa minulla oli käytössä studiosalamat ja käsisalama. Halusin kuviin tietynlaista fiilistä ottaen huomioon kuvausympäristön.


Taustalle bongasin myös kauhakuormaimen. Mageita työkoneita ja työkaluja. Kivaa erilaista kuvausympäristöä verrattuna luontoon tai studioon :) Kuvausten teeman mukaisesti kampaukseen ja meikkiin haettiin myös voimakkaampaa ja rockimpaa luukkia. Näihin kuviin ei olisi sopinut hempeät pastillin sävyt. Hiukset kampauksena kiinni, mutta osittain auki toi kivan räväkkyyden. Emme halunneet perinteistä hääkampausta tai nutturaa näihin kuviin.
Jotta kuvista saadaan kokonaisuus, niin keskustelen mielelläni kuvattavieni kanssa etukäteen heidän toiveistaan. Varsinkin jos tehdään jotain poikkeuksellisempaa teemaa, niin olen vuosien ajan kartoittanut erilaisia kuvausympäristöjä Kotka - Haminan seudulta. Löytyy sisä- ja ulkotiloja, hempeitä paikkoja ja urbaanimpia ja rosoisempia. Kuvauksien meikkiin ja hiuksiin kannattaa myös panostaa. Valokuvissa kannattaa olla normaalia voimakkaampi meikki, koska kamera ja valot syövät meikkiä jonkin verran. Jos ei itse halua tai osaa toteuttaa meikkiään niin alan ammattilaiset osaavat kyllä :)


Asentoja ja ilmeitä voi myös harjoitella peilin edessä etukäteen tai ottamalla selffieitä oman kännykän tai kameran kanssa. Minä myös valokuvaajana ohjaan kuvattavaan asentoihin, jotka näyttävät kuvissa hyvältä :) Mitä enemmän pystyt heittäytymään kuviin, niin sitä helpommin rentous näkyy myös kuvissa. Kuvauksiin kannattaa valmistautua etukäteen huolella. Kannattaa aloittaa valmistautuminen jo ruuasta ja nukkumisesta. Hyvin nukutut yöt näkyvät myös kuvissa ja jaksaa antaa kuvauksissa kaikkensa ja laittaa kunnolla itsensä likoon. (Nimimerkillä pari yötä valvottuna pienen lapsen kanssa). Ennen kuvauksia kannattaa välttää suolaista ja rasvaista ruokaa ja niitä ruoka-aineita, jotka turvottavat. Kuvauksiin kannattaa ottaa mukaan pientä naposteltavaa ja juomista, ettei energiataso laske tai nuukahda kesken kaiken. Varsinkin jos päivä alkaa jo meikkaajalla ja kampaajalla, niin helposti päivä voi venähtää viisi tuntiseksikin.


Kuvauksissa minua oli avustamassa mahtava harjoittelijani Ilona Pakarinen. Kuvaukset menevät paljon jouhevammin kun mukana on apulainen pitämässä käsisalamaa, heijastinta, hakemassa uutta muistikorttia kameraan toiselta puolelta kuvauspaikkaa. Aikaa menisi paljon enemmän jos tekisin itse kaiken. Tälläiset hetket ovat itselleni luksusta ja arvostan tosi paljon kun saan avustajan mukaan. Kaiken tämän lisäksi Ilona huolehti Behind the scenes kuvista. Tässä Ilonan materiaalia :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti