torstai 12. kesäkuuta 2014

Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt

Kuvaamisen vakavoituessa alkuun kuvaustyylini oli kapinoiva ja ehkä osin synkähkö. Kävin kuvaamassa hautausmailla ja ränsistyneissä paikoissa. Kuvattavat olivat pukeutuneita mustiin, gootti- ja rock-tyylisiin vaatteisiin.

Nykyään kuvaan melko paljon studio-olosuhteissa, missä valo on kuvaajan hallittavissa kaikenaikaa. Yleensä kuvauksissa käytän kolmea tai viittä valoa kuvauksista riippuen. Studiossa on useita erivärisiä ja erityylisiä taustoja, jotka valitsen itse tai kuvattavan kanssa yhdessä vaatteista ja kuvauksen sisällöstä riippuen.

Haminassa sijaitsevassa studiossani olen ollut kuusi vuotta. Sinä aikana olen ottanut useita muotokuvia, kuvannut tapahtumia, esineitä, autoja, lemmikeitä jne. Kaikkein eniten kuvaan ihmisiä ja se on vahvuuteni kuvauslajeista. Olen sosiaalinen ja iloinen ihminen ja pidän ihmisistä. Jokainen ihminen on kuvan arvoinen.
Tykkään ihmisten piirteistä, muodoista, persoonasta. Koitan kuvieni kautta löytää jokaisesta niitä parhaita puolia esiin.

Lähden mielelläni kuvaamaan myös studion ulkopuolella. Ulkona pitää ottaa ihan eritavalla huomioon olosuhteet ja hallita niitä. Auringon paistaessa käytän paljon käsisalamoita loiventaakseni kuvattavien voimakkaita varjoja. Pilvisellä säällä on helpompi kuvata, mutta silloin puutuu auringon antama lisäpotku kuvista. Käytän myös paljon vastavaloa hyväkseni. Näin tulee myös "luonnollista" lenf flairia kuviin :D
Itsehän en tee suurempia kuvamanipulointeja, ainoastaan katson kuvien värisävyt, kontrastit jne kuntoon. Ja tottakai tulee korjailtua ihon värivirheitä, kiiltoja jne. Lukuunottamatta mallikansio- ja muotikuvia, joihin tehdään voimakkaampia muokkauksia.

Ohessa kuvia vuodelta 2012. Pari vuotta on jo ehtinyt vierähtää, mutta kun teen myös näitä omia kuvausprojekteja oman ammattivalokuvaamisen ohessa, niin aina ei riitä aikaa kuvien lopputyöstöön. Maksavat asiakkaat menevät aina omieni töiden ohi.

Kävin Sanna-Marin kanssa kuvaamassa Haminan metsissä. Ajatus oli ottaa kuvia luonnossa, ilman salamaa. Kokeilu onnistui erittäin hyvin :) Sanna-Maria oli helppo ohjata ja meillä oli oikein hauska reissu. Useampi tunti siinä vierähti kun ajeltiin pitkin Hamina pikkukyliä ja etsittiin sopivia kuvauspaikkoja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti