sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Maijuzka meikkauskuvauksissa Porvoossa

Kävin Kotkan Valokuvakeskuksen kuvausmatkalla vuoden 2011 toukokuussa. Olen käynyt useammalla kuvausreissulla, jotka Kotkan Valokuvakeskus on järjestänyt yhdessä liikennöitsijä Tapio Heinon kanssa. Reissuissa olemme käyneet Venäjällä ja Virossa Heinon pikkubussilla. Ensimmäisellä reissulla mukana oli myös Suomalainen muotokuvaaja huippu Jussi Aalto. (Kuuluisimpia kuvia mm presidentti Kekkosen kuva, jonka monet ovat nähneet pankkikortissa).

Tällä kyseiselle reissulle lähti myös maskeeraaja/meikkaaja ja kynsiguru Maiju Itkonen. (Nykyisin Kivikoski). Meitä molempia oli omilla tahoillaan hiukan jännittänyt kyseinen reissu, koska yöpyisimme samassa huoneessa eri kohteissa. Tutustuin Maijuun vuonna 2008 kun kyselin häntä kuvauksiini meikkaajaksi. Ystäväni oli käynyt Maijulla laitattamassa rakennekyntensä ja suositteli meikkaajaksi :)
Olimme kuvausten kautta olleet toistemme kanssa tekemisissä, muttemme sen enempää.

Meillä oli niin mahtava reissu. Maiju on toiminut itse myös mallina, joten hän viihtyi Venäjän reissulla enemmän kuin hyvin kamerani edessä. Reissussa suunnittelimme jo seuraavaa kuvausta kun palaamme takaisin Suomeen. Matkalla kävimme shoppailemassa ja löysimme Maijulle kuvissa näkyvän mekon. Vuosia olen haalinut erilaista rekvisiittaa kokoon ja omista kätköistäni otin militarihatun mukaan. Maijun tuttu toi oman Ladansa ja "matkalaukunsa" kuvauksiin.

Assistenttieni Mikon ja Kimmon kanssa suuntasimme kohti Porvoota vuonna 2011 kuvaamaan. Käytän mielelläni miljöökuvauksissa käsiflassia (käsiflash/käsisalama/pikkusalama) tuomaan lisäpotkua kuviin. Jotta kuvauksissa valon luominen kuvaan menisi suhteellisen helposti ja nopeasti, minulla on yleensä kuvaustilanteissa valomiehet mukana. Näissä kuvauksissa Mikko ja Kimmo pitivät valoja ja siirtyivät aina siihen suuntaan minne heitä ohjasin. Kiitos heille siitä :) Olen todennut tämän tavan itselleni toimivaksi. Nopeampaa liikkuvat "valonpidikkeet" kuin että itse joka kameranlaukausun jälkeen menisin siirtelemään vielä valoa haluamaani kohtaan.

Olimme etukäteen miettineet Maijun kanssa kuvauspaikan valmiiksi aiemmalla Porvoon vierailullani. Riippuen kuvausten sisällöstä, tapanani on suunnitella kuvauspaikat ja rekvisiitat huolella etukäteen jokaiseen kuvaukseen sopivaksi.

Tässä pikku hiljaa kaivelen arkistojeni aarteita ja julkaisen niitä täällä. Toivottavasti pidätte kuvista.
                                                                                                                                                                   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti