tiistai 9. toukokuuta 2017

Muutamia vinkkejä ylioppilaskuvaukseen

Ylioppilaskuvaus on mukava muisto valmistumisesta, joka kestää aikaa. Kuvaukset voivat olla perinteisesti studiossa otetut, tai rennosti ulkona miljöössä. Studiokuvat voi ottaa Kotkassa, Karhulassa tai Haminassa. Mutta myös studion ulkopuolella liikkuvan studiokaluston kanssa.
Itse suosittelen varaamaan kuvausajan jollekin muulle päivälle kuin valmistujaisjuhlapäivänäsi. Juhlapäivänä voi olla kiire aikataulu ja muuta mietittävää kuin kuvaus. Jos vain mahdollista, niin kuvaukseen kannattaa tulla joko ennen tai jälkeen juhlien, ajan kanssa. Kuvauksen voi toteuttaa myös koemeikin tai koekampauksen yhteydessä.

Kuvaukseen kannattaa valmistautua etukäteen. Peilin edessä voi harjoitella valmiiksi ilmeitä. Iloisista vakaviin ja siltä väliltä. Halutessaan voi tuoda myös harrastukseen liittyvää rekvisiitta, mitä voi käyttää joissakin kuvissa tai oman rakkaan lemmikin. Sisarukset, ystävät ja seurustelukumppanit voivat myös tulla kuvaukseen kannustamaan tai samaan kuvaan. Valmistujaiset onkin oiva tilaisuus ottaa kotipihan ympäristössä myös perhekuvat samalla tai vaikkapa kaikista vieraista yhteiskuva.

Lakkia ei kannata laittaa päähän ennen kuvausta, ettei hiukset mene sekaisin tai otsaan jää painaumia. Näin voidaan ottaa kuvia myös lakki käsissä. Mukana voi tuoda myös juotavaa, varsinkin jos kesästä tulee helteinen. Edellinen yö kannattaa nukkua hyvin, jotta kuvauksissa pystyy antamaan parhaansa. Silmistä huomaa helposti väsymyksen nimimerkillä pienen lapsen äiti :D

Kuvattavan omat ideat ovat tervetulleita ja etukäteen minulle saa myös toimittaa esimerkkikuvia, minkä tyylistä kuvaa halutaan lähteä toteuttamaan. Minulle voi laittaa viestiä puhelimitse, facebookin tai sähköpostin kautta. Vastailen pikimmiten takaisin.
Tervetuloa suunnittelemaan kanssani kuvaustasi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti