sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Valokuvaajille muotokuvauskurssi Pin Up teemalla 21.5.2017

Enää vajaa viikko valokuvaajien Pin Up muotokuvauskurssille :) Järjestän yhteistyössä Kotkan Ilmailukerhon kanssa Kymin lentokentällä valokuvaajille suunnatun muotokuvauskurssin, missä meillä on paikalla kolme huippumallia ja heidät on stailattu ammattilaisten toimesta pin up teemaisesti. Parturi-kampaamo Tukkataican Tarja loihtii malleille (hän on myös itse yksi malleistamme) hiukset 50-60 -luvun pin up tyyliin sopivaksi. Kauneusyrittäjä parturi-kampaaja Lilia Mytty meikkaa mallit teeman mukaisesti.

Jotta pääsette kurssin fiilikseen jaan teille nyt tässä postauksessani ennen julkaisemattomia Chicks´n´cars kalenterin kuvia Tanjasta vuodelta 2011. Chicks´n´cars hyväntekeväisyys kalenteri projektia oli kyllä mukava päästä tekemään yhdessä loistavan verkoston ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Kiitos siitä vielä! Vuosien varrella olen päässyt tutustumaan ihaniin ihmisiin. Kalenteriprojektissa meikkaajina oli mukana Maiju Itkonen ja Glitz & Glamin kirjoittaja Minna Hirvonen ja liuta muita meikkaus- ja hiusalan assareita.

Kuvauksissa hyvä lähtökohta on huolellisesti tehty meikki. Meikki on kaiken A ja O. Itse kun en ole mikään meikkaaja, niin teen yhteistyötä alan ammattilaisten kanssa. Ammattimeikkaajat tietävät, minkälainen pitää kuvausmeikin olla, että se näkyy kuvissa ja kestää pitkän päivän. Arkimeikki ja kuvausmeikki ovat kaksi eri asiaa. Itse jos laitan vain ripsaria, niin kuvissa näytän siltä, etten ole meikannut ollenkaan. Kuvauksissa silmiä ja huulia kannattaa korostaa reilusti, koska studiovalot ja ulkokuvakusissa aurinko ja salamat syövät meikkiä. Kuvauksissa kannattaa myös tarpeen tullen lisätä puuteria, koska etenkin kesäisin kasvot alkavat helposti kiiltämään ja se näkyy myös kuvissa. Ulkokuvauksissa kannattaa myös muistaa, että tuulenpuuskat sekoittavat helposti hiukset. Helpompi ottaa kuvia hiukset kampauksella kuin pitkät hiukset auki. Meikki ja hiukset kannattaa miettiä kuvausteeman ja vaatteiden mukaan.

Pin Up kuvissa asento ja ilme on kaiken A ja O vaatetusta, meikkiä, hiuksia ja rekvisiittaa lukuunottamatta. Valokuvaajan kannattaa perehtyä teemaan etukäteen. Netistä ja kirjoista löytyy paljon tietoa aiheesta ja kuvaesimerkkejä. Mallia voi myös opastaa etukäteen perehtymään ja harjoittelemaan ilmeitä. Iloisuus ja positiivisuus saa näkyä kuvissa.

Pin Up muotokuvauskurssilla kerron omia vinkkejäni muotokuvaamiseen ja mallit opastavat myös kuvaajia, miten ohjata ja lähestyä mallia. Kurssi on hyvä myös luontokuvaajille, jotka haluavat päästä opettelemaan ihmiskuvaamista. Ihmisiä kuvatessa valokuvaajan on tärkeä saada yhteys kuvattavaan. Keskustelemalla mallin kanssa kuvausideoista yhdessä saadaan hyvä lopputulos. Ja muutenkin on hyvä avata omia kuvausideoita mallille, niin mallikin osaa heittäytyä kuvaukseen oikealla tavalla.

Facebookista löytyy kurssille oma tapahtuma, minne voi liittyä kun on ensin ilmoittautunut minulle puhelimitse 040 5529 885.

Annan mielleläni lisätietoja kurssita :) Tervetuloa!
Maiju Itkonen viimeistelemässä vielä kuvauspaikalla Tanjan meikkiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti