keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Mallit hullujen huoneella

Vuodesta 2008 asti olen käynyt kuvaamassa entisessä Rauhan Mielisairaalassa, jossa sijaitsee nykyään Holiday Club Saimaan kylpylä. Eksyin sinne aikoinaan Joutsenossa pidettävän valokuvausporukan kanssa keskellä yötä. Valokuvauskurssilla opiskeltiin filmille kuvaamista ja kuvien kehittämistä pimiössä. Kurssia vetivät Tatu Kosonen ja Marko Seppälä Saimaan Kameraseurasta. Ensimmäisenä visiitillä ei meillä ollut kunnon taskulamppujakaan mukana, niin pimeässä hapuilu mielisairaalassa oli hankalaa ja pelottavaa. Tunnelma oli kuin suoraan jostain kauhuleffasta. Emme viihtyneet paikassa kauaa, mutta paikka jäi sen verran kiehtomaan, että päätin ottaa enemmän selvää.

Selvitin kuka paikan nykyään omistaa ja mitä siellä on tapahtumassa kun jonkinnäköiset remontit ja purkamiset oli jo aloitettu. Sain hankittua paikkaan kuvausluvat ja esittelykierrokset. Silloin siellä oli vielä sairaala museo, missä oli lobotoimiseen tarkoitettuja välineitä, vanhoja sairaala esineitä, upeita ja tyylikkäitä putkiradioita ja televisioita jne.

Kävin vuosien ajan paikanpäällä kuvaamassa, miten paikka muuttuu. Muutamilla kerroilla minulla oli malleja mukana ja miljööseen sopivaa rekvisiittaa.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti