maanantai 23. heinäkuuta 2018

Kesällä on hyvä ottaa perhekuvat

Kesä on juhlien aikaa. Monet pääsevät nauttimaan valmistujais-, rippi-, hää- ja erilaisista perhejuhlista pitkin kesää. Useisiin edellä mainitsemiini juhliin liittyy myös muotokuvaukset. Valokuvaaja tulee ottamaan hääparista muotokuvat ja hääpari lähettelee sitten juhlissa käyneille ja heitä muistaneille vierailleen kuvallisen kiitoskortin. Kesä onkin valokuvaajien sesonkiaikaa ja kuvaukset kannattaa varata ajoissa, mikäli kuvauksen haluaa tietylle päivälle. Hääkuvaajat buukataan nykyään vuotta kahta jo ennen hääpäivää.

Mutta kuinka moni muistaa kuvauttaa omaa perhettään myös arkena? Pitääkö aina olla juhlat, jolloin otetaan ne viralliset potretit ja perhekuvat? Mielestäni kuvauksissa voi käydä myös arkena. Ammattivalokuvaaja löytää erilaisista paikoista kuvaukselliset kohdat ja auttaa kuvattavia löytämään heille sopivan kuvausympäristön :) Itselläni on omia lempi paikkoja, joissa tykkään käydä kuvailemassa paikkoihin sopivia kuvauksia ja jemmassa myös vähän urbaamimpejakin paikkoja. Kesäisin Kotkasta löytyy kauniit puistot, meren rannat, metsät ja muut.




Tätä perhettä olen päässyt kuvaamaan aiemminkin. Kävimme ennakkoon läpi mahdollisia kuvauspaikkoja ja annoin vinkkejä pukeutumiseen ja muuhun kuvaukseen liittyvään. Silloin kun kuvissa on useampi kuvattava, niin itse tykkään, että pukeutumisessa näkyy yhdenmukaisuus, mutta vaatteet myös kuvastavat henkilöitä itseään. Vaaleat sävyt toimivat kivasti kesäisissä kuvauksissa ja perhekuvauksissa.




Perhekuvauksen yhteydessä otettiin tästä ihanasta hymy neidistä myös niin sanotut viralliset 1-vuotiskuvat. Lapsikuvaukset voi tehdä myös studion ulkopuolella, jolloin kuvaukseen voi tuoda helpommin toiminnallisuutta mukaan. Pikkuneiti ei vielä yksin kävellyt, joten hänet oli helppo laittaa valitsemiini paikkoihin istumaan ja antaa hänelle ihmeteltävää kukista ja puiden lehdistä lähtien.






Lapsen vanhemmat olivat hyviä naurattajia, vaikka ei tämä pikku neiti hymyjä juuri säästellyt :) Aivan ihana kuvattava jälleen!


Kuvauksiin saa ja kannattaa tuoda myös omaa rekvisiittaa mukaan. Lapselle voi tuoda kuvauksiin omia lempileluja, joiden kanssa viihtyy.



Itsehän olen sitä mieltä, että kuvia ei voi ikinä olla liikaa :) Tykkään kuvata muille arjen ja juhlan pienet ja suuret ilot. Sen lisäksi kuvaan todella paljon omaa pientä 2-vuotiasta ja olen aina kuvaillut ja dokumentoinut perheeni ja läheisteni elämää. Valokuvista on sitten kiva koostaa kuvakirjoja ja perinteisiä albumeita, missä ne säilyvät myös muille polville. Albumista on kivempi katsella ja muistella kuvia kuin tietokoneelta.

Elämäsi kuvaaja arkeen ja juhlaan <3 :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti