keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Oman elämänsä malli

Arkistojeni aarteista löytyi viime vuodelta kuvasarja, jonka toteutin yhdessä stailaaja Pian ja luottomallimme Nellanooran kanssa. Aloitimme kuvauspäivän jo aamusta Kyminlinnasta (tästä tulee kuvia myöhemmin) ja jatkoimme studiolleni, joka sijaitsee Karhulan Teollisuuspuistossa. 
Stailaaja on oiva apu kuvauksissa ja auttaa kuvattavaa etsimään sopivat vaatteet, kengät ja muut rekvisiitat kuviin. Mallimme Nellanoora teki itselleen kuvausmeikin. Kulissien takana oli myös Esa Lappalainen kuvaamassa behind the scenes matskua ja auttoi valojen kanssa. 

Aina jos vain on mahdollisuus, niin on hienoa saada assari mukaan kuvauksiin, joka auttaa valojen kanssa. Valomiehelle voi antaa valon käsiin ja pyytää häntä siirtymään paikasta toiseen. Paljon tehokkaampaa kuin jos itse valokuvaaja menisi siirtämään valoa toiseen kohtaan, palaisi takaisin kuvaamaan. Huomaisi kameran näytöltä, että valo on väärässä kulmassa tai väärässä paikassa ja menisi jälleen siirtämän tätä. Miljöössä kuvatessa käytän usein käsisalamaa, jonka voi laittaa kameran päälle tai valomies voi pitää sitä käsissään. Lähetin antaa kamerasta signaalin valolle, milloin tämä välähtää. Tämän lisäksi minulla on myös akkuvalosetti, mutta siinä on mukana painava akku. Kuvauksesta ja ympäristöstä riippuen valitsen jomman kumman valaisusetin mukaan. 

Studiokuvissa käytin studiollani olevia Elinchrom -merkkisiä valoja. Elinchromeen ja näiden valonmuokkaimiin olen ollut tyytyväinen. Perus sateenvarjojen ja softboksien lisäksi tykkään käyttää beautu dishia, hunajakennoja ja ladonovia sekä kapeampaa strippilightia.

Studiollani teemana oli futuristinen fashion. Lisäsin valoihin sinistä sävyä, mikä toi kivan säväyksen kuviin.





Jos et ole ennen montaa kertaa kameran edessä ollut, niin ilmeitä ja asentoja voi harjoitella myös etukäteen peilin edessä. Tämän neuvon olen antanut monille ensimmäistä kertaa kuvauksiin tulevalle. Valokuvaaja tottakai neuvoo asentojen ja ilmeiden kanssa kuvauksissa, mutta jos treenaa etukäteen jo asentoja tai ilmeitä, niin on paljon helpompi saada kuvauksissa myös hyvän hymyn tai pilkkeen silmiin. Itse tykkään myös, jos hymyilee suu hieman auki, että hampaat näkyvät. Se on luonnollisen näköistä kuin että huulet olisivat tiukasti kiinni ja yrittäisi siinä sitten väkinäisesti hymyillä.

Kuvauksissa kannattaa heittäytyä ja kokeilla rohkeasti erilaisia asentoja. Myös omalla lempimusiikilla voi päästä oikeanlaiseen tunnelmaan. Itse olen ollut kameran edessä jännittäjä. Olen pakottanut itseni yhtä uudestaan ja uudestaan kameran eteen ja yrittänyt opetella sopivat eleet ja ilmeet. Helposti silmistä näkee, onko kuvattava vaivaantunut kuvissa vai rento. Tätäkin voi opetella menemällä yhä uudestaan kuvauksiin :)


Sinisen sävyn lisäksi käytössä oli kultainen sateenvarjo, mikä toi kivaa lämmintä sävyä kuviin. Kummasta valaisusta pidät enemmän?


Studioni sijaitsee Toimistotalo Otsossa, mikä on Karhulan Teollisuuspuistossa, Kolmikulman William Ruthinkadun kävelyporttia vastapäätä. Rakennuksesta löytyy myös komeat Alvar Aallon portaat, mitä ihailin jo ensimmäisenä kun etsin itselleni studiotilaa. Meni siinä useampi vuosi, ennen kuin sain sopivan mallin ja teeman näihin portaisiin kuvattavaksi. Näissä kuvissa valaisin juuri Elincrhomen akkusalamasetillä ja valomiehenä toimi Esa.



Yhdessä valomies Esan kanssa olen tehnyt  useita kuvauksia, autonpoltoista lähtien :D



Meikki ja hiukset: Nellanoora
Stailaus: Pia Pulkkinen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti