perjantai 27. syyskuuta 2013

Itsensä korostamisen tärkeys ja promootio

Unelmat ja tavoitteet ovat kaikille niitä omaaville taistelemisen arvoisia asioita. Nuori tyttö haaveilee lipuvansa kauniina catwalkeilla upeissa muotiluomuksissa, tai esiintyvänsä Voguen kannessa upeampana kuin koskaan. Autotallissa ensimmäistä demoaan rakentava rokkibändi haluaa nähdä singlensä nousevan soittolistojen kärkiin, ja esiintyvänsä suurelle, korviahuumaavasti hurraavalle yleisölle stadionilla. Jos tällaisiin asioihin suhtautuu ”se ois ihanaa, mut en mä koskaan sinne asti pääse”-asenteella, voivat kirkkaat unelmat muuttua nopeasti melankoliahunnulla peitetyksi, tavoittamattomaksi haaveeksi, jonka pohtiminen tekee pahaa. Unelmat kannattaa pilkkoa pienempiin paloihin, ja yksi tärkeä pala on promootiotyö. Itsensä korostaminen.

Sofian studiolla toteutetaan näitä pieniä palasia mallikansioiden ja promokuvien muodossa. Mallikansio on Voguen kantta tavoittelevalle tytölle ehdoton työkalu, jolla hän korostaa itseään muotilehdille ja mallitoimistoille. Mallinkansiossa kuvattavan näyttävyyden lisäksi tärkeitä ovat tasokkaat valokuvat, sekä siisti ja huoliteltu stailaus. Myös bändipromoissa ammattimaiset otokset niputtavat yhteen tärkeät tekijät, kuten bändin persoonallisuuden, tyylin ja erottuvuuden. Promokuvauksista kerroimme muutama blogipostaus sitten, kun haminalaisen Cry of Pain -yhtyeen kuvaukset suoritettiin Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa -henkeen. Tässä postauksessa syvennymme mallikansioiden toteuttamiseen.

Elokuun lopussa Sofia järjesti yhteistyössä Kauneuden Helmen ja vaateliike Ganchon kanssa mallikansiokuvaukset nuorelle Nealle. Kuvauksia edeltävänä iltana Kauneuden Helmen Helena, ja vaateliike Ganchon Hanna valikoivat sirolle Nealle sopivat asut pitäen silmällä syksyn muotia. Ganchon valikoimasta Nealle kerääntyikin muutama upea asukokonaisuus, jotka sopivat erilaisiin tilanteisiin; rentoa ja hillittyä arkikäyttöön, sekä siistiä ja juhlallista erityistilaisuuksiin. Monet naistenlehden toistavatkin samaa, paikkaansapitävää mantraa: jokaisella naisella tulisi olla edes yksi tasokas, kestävä ja sopiva vaate molempiin ääripäihin. Huomautamme myös, että sama asia pätee myös miehiin. Ganchosta tähänkin vaatepulmaan löytyy varmasti ratkaisu, ja mahdollisissa pattitilanteissa Ganchon Hanna tarjoaa ammattitaitoista apua.






Pitkät ja hyvänkuntoiset hiukset onnekkaasti omistavalle Nealle tehtiin jokaiseen vaatetyyliin sopiva kampaus. Kauneuden Helmen Miia taiteli hiuksiin tarvittaessa rennon, aukijätetyn lookin, joka muuntautui taidokkaasti käytännölliseksi ja siistiksi nutturaksi. Kuten sanottu, huono hiuspäivä voi pilata muutoin huolitellun ulkoasun. Vaikka ulkopuoliset eivät tätä näkisi, sen tuntee itse. Siksi varsinkin edustustilaisuuksiin kannattaa tarvittaessa turvautua ammattilaisen apuun. Kauneuden Helmen hiustaituri Miia ei jätä sinua pulaan tässä asiassa :)


Myös meikkiä muunneltiin tyyliin sopivaksi. Kuvaukset lähtivät yleisesti liikkeelle luonnollisemmasta ja hillitymmästä lookista. Kauneuden Helmen Helena aloitti meikin ns. nature lookilla, jossa meikki on nimensä mukaisesti luonnollisempi, ja sopii näin arkikäyttöön. Kasvot pysyvät freshin näköisinä koko pitkän päivän, ja siistiminen onnistuu pienellä sipaisulla puuteria. Kuvausten ja kokonaisuuksien muuttuessa juhlallisemmiksi ja sähäkämmiksi, myös meikkiä muunneltiin ja lisäiltiin tyyliin sopivaksi. Kuvausten loppupuolella Nean meikki oli voimakas ja näyttävä. Voimakkaat silmämeikit korostavat yleisestikin silmiä paremmin kuin kevyempi meikki, ja siksi sopivatkin mainiosti iltakäyttöön, kun arkiaskareet muuttuvat illan riennoiksi.

Musta neule, 39,95 euroa. Raidalliset sukat, 3,95 euroa. Gancho.

T-paita, 11,95 euroa. Pipo, 15,95 euroa. Toppaliivi, 29,95 euroa.
Housut, 34,95 euroa. Gancho.

Keltainen huivi, 29,95 euroa. Musta jakku, 59,95 euroa. 
Farkut, 59,95 euroa. Laukku, 49,95 euroa. Gancho.


T-paita, 23,95 euroa. Nahkatakki, 69,95 euroa. Gancho.

Nea oli mallina monipuolinen, ja hänelle sopii upeasti niin luonnollisempi stailaus, kuin sähäkkä ja rokahtavampikin tyyli. Kun tätä korostettiin ammattitaitoisilla valokuvilla ja taidokkailla stailauksilla, oli lopputulos hyvinkin onnistunut ja vakuuttava. Mallikansioiden yksi pääasiallinen tavoite on esittää malli muuntaumumiskykyisenä, ja Nean kohdalla asiassa onnistuttiin täydellisesti. Tietysti on tärkeää muistaa, että mallikansio on rakennettava sen mukaan, millaisiin mallintöihin tavoittelee. Kerro siis tyylin tarkoituksesta ennakkoon stailaajalle ja valokuvaajalle, jotta lopputulos on tarkoituksen mukainen, ja istuu mallitoimiston, lehden tai muotitalon tyyliin.

Mekko, 39,95 euroa. Sukkahousut, 9,95 euroa. Pikkulaukku, 29,95 euroa. 
Kietaisuvyö ja korut, mallin omat.

Kun alat hahmottelemaan mallikansioideaa, mutta käytännöntoteutus on hakusessa, ota yhteyttä Sofiaan. Valitsemalla hänet kuvaajaksi, saat varmasti ammattitasoiset kuvat, sekä hyviä vinkkejä poseeraamiseen ja yleiseen olemiseen kameran edessä. Kuvaajana Sofia löytää ihmisistä parhaat puolet, joita korostaa valokuvissa kuvattavan eduksi. Lisäksi kuvaustilanne on rento ja luonnollinen, joka tämä ihmsiläheinen kuvaaja mahdollistaa. Kuvattavaa ei nähdä vain kohteena, vaan myös persoonallisena ihmisenä, jonka mukaan kuvaukset etenevät. Sofialla toimii myös yhteistyössä Kauneuden Helmen ja Ganchon kanssa, joten stailauskaan ei ole pitkän matkan päässä. Tarjolla on erityisesti mallikansiotarkoitukseen räätälöityjä kuvauspaketteja, joihin kuuluvat kuvauksen lisäksi ammattitaitoinen meikkaus ja kampaus. Kuvauspakettien hinnat lähtevät 195 eurosta (sisältäen mm. alkaen kahden asukokonaisuuden taltioinnin, kuvien käsittelyn ja käyttöoikeuden, sekä paperikuvia). Meikkaushinnat lähtevät 45 eurosta, ja kampaushinnat 40 eurosta. Kuvauksiin voi tuoda omia vaatteita, mutta jos oma vaatekaappi näyttää ammottavan tyhjyyttään tai pursuaa tilanteeseen epäsopivia vaatteita, autetaan kuvauksen järjestyttyä siinäkin asiassa; kaikki tarpeellinen hankitaan tarvittaessa muualta, tai kuvattavan omista vaatteista ja asusteista loihditaan uusia kokonaisuuksia. Joka tapauksessa mukana on ammattimaista näkemystä muotikuvien ottamisesta.

Meikkauksen ja kampauksen toteuttaneen Kauneuden Helmen löydät Haminasta osoitteesta Isoympyräkatu 19 A 1. Ajanvaraukset ja lisätiedustelut voi esittää puhelimitse: Kynsiteknikko/meikkaaja Helena Laakkonen, 045 261 3633, ja parturi-kampaaja Miia Saarinen 044 251 7388. Kurkkaa myös nettisivuille http://www.kauneudenhelmi.fi/ , josta löydät mm. hinnastoja.

Vaatetuksesta vastasi vaateliike Gancho, joka palvelee osoitteessa Satamakatu 11, Hamina. Tasokkaasta ja muodikkaasta vaatetarjonnasta naisille ja miehille saa lisätietoja käymällä paikanpäällä tai soittamalla numeroon 044 515 8228. Liikkeellä on myös omat nettisivunsa, http://www.gancho.fi/.



Vaikkei ikinä pääsisikään catwalkille tai stadionille asti, on pienikin eteneminen asteittaista unelman toteutumista. Aloita se rakentamalla itsellesi Sofian kanssa näyttävä ja esittelykelpoinen mallikansio tai promokuvasetti, ja lähde valloittamaan maailmaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti