sunnuntai 16. elokuuta 2015

Häiden dokumenttikuvaus

Mistä on kesälauantait tehty? No häistä tietenkin! Tänä vuonna olin joka lauantai kuvaamassa häitä. Oli ihanaa kuvata hääparien muotokuvia kauniissa kesäisessä miljöössä. Kotkasta ja Haminasta tiedän hyviä kuvauspaikkoja, joita käyttää kuvauksissa. Itselläni on tapana pitää hääparin kanssa suunnittelupalaveri, missä käymme tarkemmin läpi kuvauspaikat, kuvaustyylin, toiveet jne. Tiedustelen etukäteen, minkätyyppisestä kuvaukset pari pitää. Kuvataanko pellon laidalla, meren rannalla, metsässä vai city miljöössä.

Muotokuvausten lisäksi teen myös dokumenttikuvausta. Minusta on ihanaa lähteä kuvaamaan morsiamen ja sulhasen elämän tärkeää päivää. Kuvaan morsiamen ja kaasojen valmistautumista aamusta aina yön pikku tunneille asti. 

Vihkiminen tapahtuu yleensä kirkossa, mutta tänä vuonna pääsin ensimmäisen kerran kuvaamaan seremonian Metsäkirkkoon. Se oli kyllä hieno kokemus. Keskellä metsää Kannusjärvellä on Aholafarmin Metsäkirkko. (siitä ehkä myöhemmin lisää toisessa postauksessa)

Hääpaikalla tykkään etsiä kamerani kanssa yksityiskohtia. Pöydistä löytyy pöytänumeroita, kukkasia, pöytäkoristeita jne. Detaljit tuovat kivaa lisää hääparin kuvakokoelmaa päivästään.

Tänä vuonna suurin osa hääkuvauksista on ollut Kotkassa ja Haminassa, mutta kävin myös aina Orimattilassa ja Turussa asti :) Kuvaan pääsääntöisesti Kymenlaakson alueella, mutta matkustan myös pitkin Suomea kuvaamaan. Viikolla 37 (7.-13.9.2015) olen menossa Turkuun viikoksi kuvaamaan. Silloin on mahdollista kuvata ulkona, asiakkaan luona, tai studiossa.



Kotkan Kirkko





Villa Kärkisaari





Takaladon liha ja kalasta tuli kokonainen possuTakaladon liha ja kala





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti