sunnuntai 30. elokuuta 2015

Nitan ja Karin päivä Merihuvila Kärkisaaressa

Tänä kesänä olen ollut melkeimpä joka viikonloppu häissä kuvaamassa. Hääjuhlaa on ilo olla dokumentoimassa. Juhlissa kuvaan yleistä tunnelmaa ja yksityiskohtia itse muotokuvien lisäksi.

 Kaiken ytimessä on ihana pariskunta, joka haluaa juhlia heidän tärkeää päiväänsä läheisten ja ystäviensä kanssa. Ennen itse muotokuvausta sovin hääparin kanssa suunnittelupalaverin viikko kaksi ennen h-hetkeä. Palaverissa tutustun kuvattaviin ja käyn tarkemmin läpi heidän toiveita, kuvaustyyliä, kuvauspaikat ja aikataulut. Muodostan keskustelumme aikana käsitystä, minkälaisia kuvia tulemme ottamaan. 

Itselläni on vuosien kokemus kuvaajana, joten jos hääparilla ei ole ajatusta kuvausmiljööstä, voin ehdottaa heille useita vaihtoehtoja. Kotkasta ja Haminasta tunnen paikat hyvin ja tiedän, mikä sopii kuvaustaustaksi.

Kuvauksissa itselläni on toisinaan oma apulainen käytössä, tai sitten pyydän bestmania tai kaasoa auttamaan. Apulaisen avustamana valaistus ja kuvauspaikasta toiseen siirtyminen sujuu nopeammin. Yleensä assarin hommia on salaman ja sateenvarjon pitäminen :) (Nopeuttaa kuvaustilanteissa kun ei tarvitse olla virittämässä valoja omille jalustoilleen.) Omat avustajani olen "kouluttanut" sen verran hyvin, että he osaavat jo lukea ajatuksiani ja tietävät milloin olen vaihtamassa lennosta objektiivia.
Suosittelen jokaista valokuvaajaa hankkimaan korvaamattoman assarin.

Nitan ja Karin häät olivat Kotkassa sijaitsevassa Merihuvila Kärkisaaressa. Merihuvila on sisältä ihanan valoisa ja sinne tulvii ikkunoista mukavasti luonnonvaloa. Itse juhlassa käytin mahdollisimman vähän täytesalamaa saadakseni pehmpeämpää tunnelmaa kuviin.

Huvilan pihamiljöössä käytimme ihanaa merta taustana. 


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti