perjantai 25. tammikuuta 2019

Valokuvilla persoonallisuutta esiin yritykselle

Nykyään kuvia otetaan enemmän kuin koskaan. Suurimmalla osalla on joka paikassa mukana kännykkä, missä on myös kamera. Kännykkäkamera kulkee kätevästi menossa mukana päivittäin. Sitä on helppo käyttää, kuviin saa helposti lisäiltyä filttereitä ja muuta. Mutta siinä vaihessa kun puhutaan yrityksen nettisivuista ja markkinointi materiaalista, niin kännykkäkuvat kyllä erottuvat joukosta, mutta ei aina välttämättä hyvällä tavalla. Kun halutaan tehdä yrityksen ilmettä nykyaikaiseksi ja tyylikkääksi, suosittelen harkitsemaan valokuvajaan palkkaamista, joka osaa käyttää järjestelmäkameraa. Kuvauksissa pitää myös ottaa huomioon kuvan käyttötarkoitus. Tuleeko kuva yrityksen nettisivuille, someen, flaiereihin vai painettuun huokoiseen sanomalehteen.




Minulla tuli viime vuonna 10 vuotta täyteen yrittäjänä. Olen kuvannut aiheita laidasta laitaan ja tapahtumasta toiseen. Kaikkein eniten tykkään kuvata ihmisiä. Muotokuvat studiossa ja miljöössä ovat omia suosikkejani ja yritystarinat. Minusta on kiva päästä yrittäjän kanssa suunnittelemaan yhdessä heidän yrityksen näköisiä kuvauksia. Kuvattavaksi voi tulla valmiin kuvaussuunnitelman kanssa tai voidaan miettiä se yhdessä.

Elina Marttila on liikuntapalveluja tarjoava yrittäjä, jonka yritys on Liikuntapalvelu HauFit. Hän on ammatilta liikuntaneuvoja ja työskentelee personal trainerina. Elina järjestää myös koulutusta koiran kanssa tehtävään liikuntaan. Itse olen päässyt sivusta seuraamaan koiran kanssa jumppaamista meidän Hurmaava Hurtta tapahtumissa, missä Elina on ollut esittelemässä toimintaa Suku koiransa kanssa.



Kuvauksissa kannattaa miettiä otetaanko kuvat studiossa vai miljöössä. Studiokuvat ovat siistit ja selkeät, ajattomat. Persoonallisuutta kuviin saa pukeutumisella ja rekvisiitalla. Studiokuvia on helppo hyödyntää myös markkinointimateriaaleissa. Kuviin voi myös lisätä tekstiä ja muuta informaatiota.



Silloin kun kyseessä ei ole perus muotokuva, niin kannattaa myös miettiä, miten kuvasta selviää katsojalle kyseinen yritys. Mitä palveluita kuvassa oleva henkilö tarjoaa asiakkailleen.


Olisiko aika päivittää Teidän yrityksen kuvat :)? Teen kuvauksia myös Karhulan Teollisuusalueella sijaitsevani studion ulkopuolella. Matkassani kulkee myös studiovalot ja kuvaustaustat. Kuvauksiin on mahdollisuus saada myös meikkau- ja hiuspalvelut :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti