maanantai 24. syyskuuta 2012

Muisto ystävästä

He lompsivat kuraisilla tassuilla juuri pestylle matolle.
He teroittavat kynsiään kalliseen helmalakanaan.
He kuolaavat uusille housuillesi juuri ennen tärkeitä juhlia.
He sotkevat paikkoja opetellessaan sisäsiisteiksi.
He päättävät aloittaa yöllisen konserttinsa klo 03.00, vaikka sinulla on aamulla aikainen herätys.

Heitä torutaan, mutta vilpittömän pahoitteleva katse muistuttaa kiistattomasta tosiasiasta;
me rakastamme niitä kaikesta kohelluksesta huolimatta.

Ihmiset ovat kautta aikojen pitäneet lemmikkieläimiä perheenjäseninä. Seuraamme lähietäisyydeltä heidän kasvuaan, oppimistaan ja viisastumistaan. Koko tämän ajan myös ihmisen ja eläimen keskinäinen suhde vahvistuu, ja he oppivat elämään yhdessä, toisiinsa tukeutuen. Lemmikeitä ajautuu perheeseen useimmiten tarkoituksellisesti, mutta joskus eläin voi saada uuden mahdollisuuden elämään, kun ihminen antaa sille kodin; rakas lemmikki voi löytyä sattumalta eläinkodista, loukkaantuneena tai hylättynä. Lemmikistä voi vuosien saatossa tulla ihmisen paras ystävä, ovathan eläimet vilpittömiä ja rehellisiä olentoja. Ne eivät koskaan sano pahaa sanaa, eivät valehtele tai petä luottamusta. Ne toimivat aina rehellisesti. Siksi esimerkiksi surun hetkellä vieressä uskollisesti pysyvä lemmikkikoira on paras lohduttaja sillä se tarkoittaa elettään todella. Syliin hakeutuva kissa ei tule lähelle vain miellyttääkseen, vaan täysin omasta tahdostaan ja paikkansa tarkoin valinneena. Kylkeen hellästi turvallaan töytäisevä hevonen haluaa tosissaan jakaa hetken omistajan kanssa, eikä ilmoita läsnäolostaan vain velvollisuuden tunteesta. Vaikka lemmikki ei puhu kieltämme ja pysty näin kertomaan tunteistaan, niiden eleet ovat sitäkin selvemmät. Rakkaus lemmikkiin voi syntyä myös pelkästään yhdessä jaetusta ajasta ja tilasta; akvaariokala voi kuulua perheeseen siinä missä koira tai kissakin.

Lemmikin menetys on raskas paikka, eikä murhe aina vaadi moniakaan yhteisiä vuosia sen taustalle. Monilla eläimillä elinikä on ihmisikää huomattavasti lyhyempi, ja silloin omistajan on osattava antaa vanhan uskollisen ystävän mennä, kun voimat eloon alkavat ehtyä. Myös onnettomuudet ja sairaudet voivat viedä rakkaan ystävän liian nopeasti. Yhtään sen helpompaa ei varmasti ole lemmikin luovuttaminen uuteen kotiin oman elämänmuutoksen myötä. Tällöin jäljelle kuitenkin jäävät kauniit muistot yhteisestä ajasta, kokemuksista ja kommelluksista. Kun menetyksestä on selvitty, voi palo uuden lemmikin ja rakkaan ystävän seuraajan hankkimiseen jo syttyä.

Studiomme väki on hyvin eläinrakasta seuruetta, ja myös meillä on monien vuosien aikana kerääntynyt useita muisteltavia karvakorvaisia (ja karvattomia) ystäviä. Haluamme kunnioittaa näitä ihmisolentojen kanssaeläjiä tarjoamalla oivan mahdollisuuden kuvauttaa rakas lemmikki studiollamme, jotta myös hänen kuvansa pääsisi perhekuvakollaasiin. Eläinten viikkoa vietetään 4.10.-10.10.2010, ja päätimme venyttää tämän merkkitapahtuman kuukauden mittaiseksi tarjoukseksi, jolloin lemmikkinsä voi tuoda studioon kuvattavaksi 50 euron hintaan.

 He ovat ansainneet tulla ikuistetuksi, kuten kuka tahansa meistä :)














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti