torstai 10. tammikuuta 2013

Jouluiloa eläinsuojeluyhdistykselle

Joulu on nyt vietelty, joten on aika kääntää katse taas uuteen vuoteen! Ennen uusia kujeita palaamme kuitenkin ajassa hieman taaksepäin, aina ajankohtaiseen asiaan; eläinsuojeluyhdistyksiin ja niiden toimintaan.

Kuten jo aiemmissa postauksissamme käy ilmi, kolmas Chicks'n'Cars -kalenteri saateltiin maailmalle 15.9.2012 pidettyjen julkaisubileiden myötä. Kemut järjestettiin Kouvolan House of Rock -ravintolassa, ja lipputuloilla tuettiin Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistystä. Pilettejä menikin oikein mukavasti, sillä lipputuloja kerättiin huimat 500 euroa! Missä ja milloin tämä summa sitten eläinsuojeluyhdistykselle luovutettiin, selviää tässä postauksessa :)

11.12.2012 kalenteritiimistä Sofia Virtanen, Minna Hirvonen ja Taru Kolsii, sekä Hanna Rimmi ja Marko Hämäläinen House of Rockista saapuivat Korialle pienen idyllisen punaisen tuvan pihamaalle. Ulkoapäin söötti rakennus kätkee kuitenkin sisäänsä monia surullisia kohtaloita, sillä Villa Fuchsina tunnettu talo toimii lukuisten kodittomien eläinten väliaikaiskotina.

Löytöeläintalolla tiimiämme odotti KSEY:n puheenjohtaja Pirjo Hölttä. Höltän päällimmäiset tunnelmat lahjoitushetkellä olivat kiitollisuus ja ilo, sillä lahjoituksella pystyttäisiin kattamaan eläinlääkärikuluja, jotka ovat KSEYllä valtaisat. Kaikki eläintalon eläimet rokotetaan ennen luovutusta uuteen tai väliaikaiseen kotiin, ja tietysti eläinten yleisen hyvinvoinnin vuoksi tarvitaan lääkärikäyntejä.

Uteliaat kissa-asukkaat hiippailivat varovaisesti tutkimaan vieraita. Useat kissat (kunnosta ja luonteesta riippuen) oleilivat yhteisissä isoissa tiloissa vapaana. Muutama poikkeustapaus asusteli omassa kopissaan, sillä jotkut karvakorvat eivät sietäneet toisten kissojen liikaa läheisyyttä. Pöllytyksen välttämiseksi nämä kissat oli eristetty, mutta myös yksityistilat olivat tilavat.

KSEYllä työskentelee kaksi palkattua työntekijää, ja lukuisia vapaaehtoisia. Vapaaehtoistoiminta onkin monien eläinsuojeluyhdistyksien tavoin myös KSEYn kantava voima.
Kaikkein huutavin pula on tällä hetkellä viikonloppujen vapaaehtoisista hoitovuorolaisista. Maanantaista perjantaihin eläinten hoitotehtävissä on kaksi työntekijää, mutta viikonloput ja pyhäpäivät hoidetaan kokonaan vapaaehtoisvoimin” Hölttä kertoo.

Halukkaille tarjotaan usein erilaisia mahdollisuuksia tukea yhdistyksen toimintaa. Kokosimme tähän joitakin niistä:

  • Tavaralahjoitukset: Puhtaita pyyhkeitä, vilttejä, täkkejä (patjoja ja tyynyjä ei oteta vastaan, sillä ne keräävät paljon jätettä). Kirpputorille astioita, kulutustavaroita, kuluvan kauden hyväkuntoisia ja puhtaita vaatteita.
  • Märkäruokaa kissoille.
  • Siivoustarvikkeita, esimerkiksi roskapusseja, tiskiainetta ja tiskiharjoja.
  • Myyntituotteiden valmistus, myynti ja lahjoitus.
  • Varainkeruulippaat ja kannatusjäsenyys.
  • Sijaiskodin antaminen kodittomalle eläimelle.

Jokainen lemmikinomistaja tietää, että eläimestä täysi huolenpito vaatii aikaa ja varoja. KSEYn hoivissa on tällä hetkellä kymmeniä kissoja, muutama koira sekä pieneläimiä.

Vaikka saammekin paljon lahjoituksia, että autettavia on enemmän kuin varoja” Hölttä ynnää.

Kotia etsivät karvakorvat sekä tietoa KSEYn toiminnasta löydät yhdistyksen omilta nettisivuilta osoitteesta http://www.ksey.net/.

Lopuksi vielä Minna Hirvosen otoksia lahjoitustilaisuudesta sekä eläintalon suloisista asukeista :)











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti