perjantai 24. tammikuuta 2014

Ikä hurmaa Kotkassa

Taannoin kerroimme Sofian olevan mukana Osallistumisen hurmaa -hankkeen Hyvinvointia kulttuurista K70 -valokuvaustempauksessa. Sofia, sekä Osallistumisen hurmaa -hankkeen Mari Palmroth, Satu Liikkanen ja Satu Suni kiersivät Etelä-Kymenlaaksossa 23 yli 70-vuotiaan henkilön luona kuulemassa ja kuvaamassa tämän rakkasta harrastusta. Kuvista ja tarinoista koottiin valokuvanäyttely, joka kiertää Etelä-Kymenlaaksossa vuoden 2014 aikana. Kerroimme näyttelystä, sen tavoitteesta ja kohtaamisista kuvattavien kanssa aiemmassa postauksessa ”Kohtaamisia”, kannattaa lukaista muistinvirkistyksenä, mikäli näyttelyyn on aikomus suunnata ;)

Hyvinvointia kulttuurista K70 -näyttely starttaa tammikuun lopulla, ja se on nähtävissä ennakkoon Karhuvuoren urheilutalolla (Ututie 4, Kotka) järjestettävässä Hurmaava ikä -tapahtumassa 28.1.2014.

Näyttely kiertää vuonna 2014 seuraavissa paikoissa:
28.1. Hyvinvointia kulttuurista -messut, Karhuvuoren urheilutalo
30.1.-22.2. Karhulan kirjasto
28.2.-31.3. Muistojen talo, Kotka
1.4.-30.4. Virolahden kirjasto
1.5.-30.5. Palveluyhdistys Rateva ry, Miehikkälä
2.6.-30.6. Pyhtään kirjasto
1.7.-16.7. Kotka-koti
17.7.-2.8. Kotkan kirjasto
4.8.-25.8. Karhukulman päiväkeskus
28.8.-29.8. Sosiaalialan osaamiskeskuspäivät, Etelä-Karjala
1.9.-30.9. Karhula-koti
1.10.-31.10. Haminan kirjasto
3.11.-28.11. Koskenrinne-koti, Kotka


Hurmaava ikä -tapahtuma avaa ovensa yleisölle klo 12.00. Tapahtumaan voi tulla katsomaan esityksiä, tutkimaan näytteilleasettajien tuotteita, tai vain viettämään tiistaipäivää kahvikupin ääressä hyvässä seurassa. Paikalle saapuu myös ikinuori ja räväkkä Aira Samulin, joka rohkaisee kansaa tekemään ja harrastamaan, ”iästä viis”!




Sofia on myös paikalla tapahtumassa, ja tuo oman osaamisensa myös tapahtumayleisön saataville.
Haminassa järjestetty Ateljee Hamina -kuvaukset olivat omalta osaltaan täysosuma, joten Ateljee Hamina palaa palveluineen myös Karhuvuoren urheilutalolle. Yleisön on siis mahdollista kuvauttaa itsensä upeaan ja arvokkaaseen ateljee-tyyliin. Ammattimainen kuvaaja, tyyliin sopiva kuvankäsittely ja Haminan Teatterin tarjoamat kostyymit takaavat näyttävän kuvan, joka kestää myös ajan hammasta. Kuvauksen kuvateetysten hinta on alkaen 25 euroa, ja koot lähtevät perinteisestä 10x15 cm kuvasta. Kaikki kuvat ovat pohjustettuja. Tässä jos missä on mahtava tilaisuus ikuistaa itsensä hieman erilaiseen potrettiin, ja herätellä vuosisatojen takaisia kuvaustraditioita uudelleen henkiin! Tai mikäli missasit Valojen Yönä Ateljee Haminan kuvaukset, nyt voit kirmata paikkaamaan tämän menetyksen, seuraavan mahdollisuuden aika on nimittäin vielä arvoitus ;)

Tapahtuma loppuu klo 15.00. Vaikka tilaisuus on suunnattu K70-näyttelyn mallien ikäluokalle, myös nuorempi yleisö on tervetullutta. Tällaisissa tapahtumissa voimme todeta, että hyvä meininki jatkuu, ”iästä viis!”

Tervetuloa viihtymään!

- Suvi

Lopussa vielä näytteitä Ateljee Haminan potreteista, joita Valojen Yönä räpsittiin :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti